ΣΠΟΡ

Πρώτος “τελικός” για τον Ολυμπιακό με φόντο το φάιναλ φορ

Αφού ξεπέρασε με άνεση τη φάση των ομίλων, ο Ολυμπιακός μπαίνει την Τετάρτη (08/04, 19:00) στην τελική ευθεία για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague, υποδεχόμενος την κροατική Μλάντοστ στο «Π. Καπαγέρωφ» στην πρώτη τους συνάντηση για τα προημιτελικά.

Πρώτος “τελικός” για τον Ολυμπιακό με φόντο το φάιναλ φορ

Η είσοδος στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν από την αρχή της χρονιάς ο στόχος των «ερυθρόλευκων» και για να γίνει αυτό πραγματικότητα πρέπει να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε να πάνε με άλλον αέρα στο Ζάγκρεμπ για τη ρεβάνς. Το έργο τους θεωρείται δύσκολο με τη Μλάντοστ πάντως να μην είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Το συγκρότημα του Όζρεν Μπόνατσιτς αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού πόλο, έχοντας στην κατοχή του επτά Κύπελλα Πρωταθλητριών, δύο Κύπελλα Κυπελλούχων, τρία Super Cup Ευρώπης, δέκα πρωταθλήματα Κροατίας (συν έξι στην πρώην Γιουγκοσλαβία) και πέντε Κύπελλα Κροατίας (και ένα στη Γιουγκοσλαβία). Τα τελευταία χρόνια όμως δεν είναι εξίσου «παραγωγικό», καταφέρνοντας πέρσι να πάρει το πρωτάθλημα στη χώρα του, για πρώτη φορά μετά το 2003.

Όσον αφορά την φετινή του πορεία στην Euroleague, ξεκίνησε κατευθείαν από τη φάση των ομίλων και δυσκολεύτηκε αρκετά να μπει στην οκτάδα, τερματίζοντας μετά κόπων και βασάνων δεύτερο στο γκρουπ του. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν δέκα χρόνια, το 1999, οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στον διπλό τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με τους Κροάτες να κατακτούν το τρόπαιο στη διαφορά τερμάτων.

« Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και τελείως διαφορετικό από αυτά που δίνουμε στο πρωτάθλημα της Α1. Αποτελεί το πρώτο κομμάτι της προσπάθειας που κάνουμε για να προκριθεί ο Ολυμπιακός στο φάιναλ φορ της Ριέκα. Χρειάζεται να έχουμε ηρεμία και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του προημιτελικού ενώ η διάθεση που θα δείξουμε στην αμυντική μας λειτουργία θα είναι καταλυτική για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Το ίδιο σημαντική για εμάς θα είναι και η παρουσία του κόσμου μας στο κολυμβητήριο Πειραιά. Οι φίλαθλοι, μας δίνουν ρυθμό και αποτελούν πάντα τον επιπλέον παίκτη της ομάδας» δήλωσε ο Βαγγέλης Πάτερος.

Και πρόσθεσε: « Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αυριανό παιχνίδι με τη Μλάντοστ αποτελεί το πρώτο βήμα για το φάιναλ φορ της Euroleague και το σημαντικότερο είναι να έρθει το αποτέλεσμα. Αν παράλληλα το σκορ ανοίξει υπέρ μας σίγουρα θα είναι εξίσου καλό. Όμως επαναλαμβάνω, ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα δύο παιχνίδια. Και στον Πειραιά και στο Ζάγκρεμπ. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι επίσης στα προημιτελικά είχαμε ηττηθεί εκτός έδρας με 5 γκολ διαφορά και στην έδρα μας φτάσαμε μία ανάσα από την πρόκριση. Εν κατακλείδι η βοήθεια των φιλάθλων μας και το χαμηλό σκορ στην άμυνα μας, θα είναι οι οδηγοί της πορείας του Ολυμπιακού προς την τελική φάση της Euroleague».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ντόσκας επεσήμανε: « Θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή μας στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να κερδίσουμε. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη, έστω και με ένα γκολ διαφορά, για να πάμε με προβάδισμα στον επαναληπτικό του Ζάγκρεμπ. Αν βέβαια καταφέρουμε να πάρουμε και κάποια διαφορά στο σκορ, αυτό θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο».

Ολοκληρώνοντας, τόνισε: « Η Μλάντοστ είναι αρκετά καλή ομάδα και κουβαλά μεγάλη ιστορία. Παίζει δυνατά στην άμυνα και πρεσάρει, ενώ στηρίζεται αρκετά στο φουνταριστό της, τον Χίνιτς. Τα πάντα όμως είναι στο χέρι μας. Όλα εξαρτώνται από τη δική μας απόδοση. Αν παίξουμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε θα κερδίσουμε. Συνολικά θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλοί σε όλους τους τομείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK