Γιασικεβίτσιους: “Είναι πολύ νωρίς ακόμα”
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό στο φιλικό παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν και έδειξε ότι μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.
Ο «Σάρας» τόνισε τα εξής:
«Ακόμη γνωριζόμαστε ξανά ως ομάδα, υπάρχουν κάποια νέα πρόσωπα, ξαναβρισκόμαστε με τους συμπαίκτες μας και συνεχίζουμε. Εννοείται ότι απέχουμε πολύ ακόμη από το να είμαστε στο 100%».
«Ο Νίκολας πήγε καλά σε αυτόν τον πρώτο αγώνα και σίγουρα θα μας βοηθήσει φέτος. Περιμένουμε βοήθεια από όλα τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους βρίσκονταν στην ομάδα. Κανείς μας δεν ξεχνά ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα. Υπάρχει ένα σύστημα, ένας τρόπος παιχνιδιού που αναζητά ο κόουτς και ο καθένας μας πρέπει να το ακολουθεί. Αυτό είναι που κάνει τον Παναθηναϊκό να ξεχωρίζει, αυτό είναι που τον κάνει πραγματική ομάδα».
«Θέλουμε τον τίτλο στην Ευρωλίγκα, όπως και τους δύο τίτλους στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να το πει κάποιος αυτό. Είναι δεδομένο για τον Παναθηναϊκό. Όπως δεδομένο είναι από την άλλη ότι είναι πολύ νωρίς. Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα, να συνεχίσουμε τη δουλειά. Έχουμε ακόμη σχεδόν ένα μήνα μπροστά μας πριν αρχίσουν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις και καλό είναι να συγκεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε τώρα».
***Στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης δεν πήρε μέρος ο Μάικ Μπατίστ ο οποίος υπέστη έλα ελαφρύ τράβηγμα κόντρα στην Ούνικς. Εκτός έμεινε και ο Δημήτρης Βεργίνης που πονάει στο γόνατο. Αντίθετα, προπονήθηκε κανονικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Αρης Ταταρούνης, τέλος, πήγε στον οδοντίατρο καθώς την Τετάρτη στον αγώνα με την Ούνικς έσπασε ένα δόντι.