Τεν Κάτε: “Δεν ξεπεράσαμε το πρώτο γκολ”
Στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στάθηκε ο Χενκ τεν Κάτε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ντέρμπι. Παράλληλα, ο Ολλανδός προπονητής μίλησε για την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, χαρακτήρισε απογοητευτικό το αποτέλεσμα και τόνισε πως το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί.
“Είναι ένα πολύ απογοητευτικό αποτέλεσμα. Δεν ξεπεράσαμε το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος του πρώτου μέρους. Αυτή είναι η ιστορία του αγώνα. Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά μετά χάσαμε πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Μας έλειψε η τύχη και η ποιότητα για να βάλουμε τα γκολ. Μετά προέκυψε η ανύπαρκτη φάση του φάουλ. Η μπάλα ήρθε από ψηλά και δεν πήγαμε καλά πάνω της και ο Ολυμπιακός σκόραρε. Στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν μια γροθιά. Ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 έκανε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Ήταν απογοητευτικό το ματς για εμάς. Μπορούσαμε να είχαμε βάλει τρία γκολ. Τα παιχνίδια καθορίζονται από το σκορ και όχι από τον τρόπο που παίζαμε”.
Σε ερώτηση για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος, ο Τεν Κάτε απάντησε: “Πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους χαρίσαμε το δεύτερο γκολ. Χάσαμε πολύ εύκολα την μπάλα και το εκμεταλλεύτηκαν με ένα πολύ ωραίο γκολ. Για να μπει αυτό το γκολ έχουμε κάνει τρία συνεχόμενα λάθη. Το δεύτερο γκολ μας σκότωσε. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε τη ροή του αγώνα αλλά δεν τα καταφέραμε”.
Ερωτηθείς αν υπάρχει κόμπλεξ κατωτερότητας από την ομάδα του, ο Ολλανδός είπε: “Δεν έχουμε κόμπλεξ. Το ψυχολογικό μειονέκτημα προήλθε πριν αρχίσει το ματς. Ήμασταν δυόμιση ώρες στο πούλμαν. Ωραία κατάσταση. Δεν το επικαλούμαι ως δικαιολόγια”.
Για την αλλαγή του Σιμάο: “Ο Σιμάο είναι αμυντικός παίκτης. Όταν χάνεις με τέτοιο σκορ πρέπει να βάλεις πιο επιθετικούς παίκτες. Πρέπει να πάρεις ρίσκο. Δεν χρειάζομαι αμυντικούς όταν χάνουμε. Ήμασταν υποχρεωμένοι να επιτεθούμε. Αν δεν χάναμε, δεν θα έβγαινε ο Σιμάο”.
Για το αν περίμενε κάτι παραπάνω από τον Σισέ: “Περίμενα περισσότερα από την ομάδα. Δεν περίμενα να χάσουμε. Νικάμε και κερδίζουμε ως ομάδα. Δεν χάνει μόνος ένας παίκτης. Και στο κέντρο υπήρχαν παίκτες που δεν τα πήγαν καλά”.
Για το αν το αποτέλεσμα θα γεμίσει άγχος την ομάδα: “Υπάρχουν τρεις αγώνες πριν την διακοπή, οπότε έχουμε ακόμη χρόνο. Ο στόχος μας είναι οι εννέα πόντοι. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τότε. Είναι μόνο ένας πόντος η διαφορά”.