ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15η αγ.: Πολυβόλο ο Άγιαξ, δεν άλλαξε το δίδυμο κορυφής (vid)

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου στην Eredivisie και το δίδυμο της Τβέντε με την Αϊντχόφεν δεν λέει να απολέσει το αήττητο του, παρά τις εκτός έδρας αναμετρήσεις για τη 15η αγωνιστική. Περίπατος για Άγιαξ, έφθασε τα 50 γκολ στη σεζόν.

15η αγ.: Πολυβόλο ο Άγιαξ, δεν άλλαξε το δίδυμο κορυφής (vid)

Η πρώτη που ρίχθηκε στη μάχη ήταν η Αϊντχόφεν, η οποία αντιμετώπισε πιο δύσκολη κατάσταση στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σπάρτα Ρότερνταμ. Προηγήθηκε στο 13’ με τον Λάζοβιτς, αλλά δύο γκολ του Ποεπόν έφεραν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Το συγκρότημα του Φρέντι Ρούτεν είχε τις απαντήσεις μέσα σε ένα τετράλεπτο με τους Ρέις (69’), Τζούτζακ (73’) και πήρε τη νίκη.

Μία ημέρα μέτα η πρωτοπόρος Τβέντε είδε την Βίλεμ να απαντά στο 15’ στο γκολ του Μπράμα, αλλά ο εξαιρετικός Στοχ έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του ΜακΛάρεν στο 35’. Το τρίποντο οριστικοποιήθηκε πως δεν θα αλλάξει χέρια στο 69’ με γκολ του Ρουίζ.

Η πρωταθλήτρια Άλκμααρ συνεχίσει την ανοδική της πορεία που την έχε φέρει στην 4η θέση. Ο Λενς άνοιξε το σκορ στο 21’ και ο Χόλμαν τα διπλασίασε στο 47’, ώστε η ομάδα του Κούμαν να φθάσει στην 8η εφετινή της επιτυχία.

Την Κυριακή η Φίτεσε έκανε λάθος να προηγηθεί του Άγιαξ με γκολ του Στεφάνοβιτς στο 4′. Το μόνο που κατάφερε ήταν όμως να εκνευρίσει τους παίκτες του “Αίαντα” και μέσα σε τέσσερα λεπτά (15′-19′)ο Πάντελιτς είχε φέρει τούμπα το παιχνίδι. Ο Σέρβος ολοκληρωσε την εξαιρετική του απόδοση στο 50′ φθάνοντας σε χατ-τρικ. Οι Μπακιρτσίογλου και Αϊσάτι βοήθησαν την ομάδα του Γιόλ να φθάσει τα 50 γκολ στο πρωτάθλημα.

Μόνη 4η η Φέγενορντ, μετά το 2 -0 στην έδρα της Ντεν Χάαγκ. Παράλληλα επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27/11

Σπάρτα Ρότερνταμ – Αϊντχόφεν 2-3

Σαββάτο 28/11

Άλκμααρ – Φένλο 2-0
Χέρακλες – Ρόντα 3-2
Χέρενφεν – Βάαλβαϊκ 3-1
Βίλεμ – Τβέντε 1-3

Κυριακή 29/11

Ντεν Χάαγκ – Φέγενορντ 0-2
Φίτεσε – Άγιαξ1-5
Χρόνινχεν – Ναϊμέγκεν 2-2
Ουτρέχτη – Μπρέντα 3-1


Βίλεμ – Τβέντε 1-3

Φίτεσε – Άγιαξ 1-5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK