Πρεμιέρα χωρίς κόσμο ο Ηρακλής
Στη μάχη της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ρίχνεται την Τετάρτη (02/12, 19:00) ο Ηρακλής, υποδεχόμενος στο κλειστό της Μίκρας την βελγική Λένικ για τη φάση των 32.
Οι «κυανόλευκοι» θα υποχρεωθούν να κυνηγήσουν τη νίκη χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών τους, αφού το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας που τους επιβλήθηκε για επεισόδια στο φάιναλ φορ της Πράγας. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς είναι αναγκασμένοι από την CEV να λειτουργήσουν κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και να αυξήσουν την ασφάλεια του γηπέδου ενώ σε κάθε παιχνίδι θα υπάρχει παρατηρητής, προκειμένου να παρακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αν τηρούνται τα προαναφερόμενα μέτρα.
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Χάρι Μπρόκινγκ θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, αφού ο Γιοσλέιντερ Κάλα, που ταλαιπωρήθηκε από κάποιες ενοχλήσεις, έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης την παραμονή του ματς.
« Θέλουμε τη νίκη στην πρεμιέρα. Πάντα στο ξεκίνημα μιας διοργάνωσης χρειαζόμαστε τη νίκη για να ξεκινήσουμε με το δεξί. Προερχόμαστε από δύο ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα και χρειαζόμαστε τη νίκη για να αποκτήσουμε ξανά αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας. Θέλουμε από αυτό το παιχνίδι να κάνουμε μία νέα αρχή. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να προερχόμασταν από θετικά αποτελέσματα ωστόσο χρειαζόμαστε τη νίκη μέσα στο σπίτι μας για να περάσουμε στον επόμενο γύρο» δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής.
Και συνέχισε, σκιαγραφώντας τη Λένικ: « Είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα που ξεκίνησε πολύ δυνατά τις υποχρεώσεις της στο εγχώριο πρωτάθλημα. Είναι ομάδα που είναι πολύ δυνατή στο σερβίς και μπορεί να κάνει πολλές ζημιές. Διαθέτει έναν πασαδόρο (σ. ΒανΓκεντ) πολύ έμπειρο τον οποίο τον γνωρίζω από όταν ήμουν προπονητής στην Εθνική ομάδα της Ολλανδίας και έναν καλό διαγώνιο (σ. Ντομίνγκεζ). Για ακριβώς το παιχνίδι θέλει μεγάλη προσοχή».
Για την απουσία των φιλάθλων ο Μπρόκινγκ τόνισε: « Είναι κρίμα που δεν θα τους έχουμε στο πλευρό μας. Ωστόσο πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό να περάσουμε αυτή τη φάση έτσι ώστε να τους έχουμε στο πλευρό μας στο δεύτερο γύρο».
Ο Γιούρι Κραλ επεσήμανε: « Πρέπει να πραγματοποιήσουμε καλή εμφάνιση και να κερδίσουμε. Θέλουμε τη νίκη για να αποδείξουμε πως είμαστε καλοί παίκτες και δίκαια αγωνιζόμαστε στον Ηρακλή. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τις ήττες από τον Παναθηναϊκό και την ΕΑΠ και επιστρέψουμε στις επιτυχίες».