ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν πείθει αγωνιστικά, οι μεταγραφές και το γήπεδο

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να... μην κερδίσει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι τον Πανσερραϊκό (μία νίκη, δύο ισοπαλίες, μία ήττα και ο ταπεινωτικός αποκλεισμός στο κύπελλο είναι ο απολογισμός με την ομάδα των Σερρών η οποία υποβιβάστηκε στη δεύτερη εθνική κατηγορία) και παράλληλα οι "πράσινοι" κατάφεραν να... χάσουν και την 2η θέση στην κανονική περίοδο.

Δεν πείθει αγωνιστικά, οι μεταγραφές και το γήπεδο
Μάλιστα με τα υπάρχοντα βαθμολογικά δεδομένα, που δύσκολα θα αλλάξουν στην τελευταία αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός θα μπει στα πλέι οφ με έναν πόντο λιγότερο από τον ΠΑΟΚ και ισόβαθμος με την ΑΕΚ.

Η καλή εμφάνιση και η δημιουργία πολλών φάσεων σε τέτοια παιχνίδια, δεν μου λένε τίποτα, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Πανσερραϊκό, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά στην εφετινή περίοδο, ότι δεν πείθει αγωνιστικά και ότι το καλοκαίρι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Παιανία.

Μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και δύο είναι τα θέματα που θα μας απασχολήσουν, τα μεταγραφικά σενάρια και οι εξελίξεις με το γήπεδο.

Την Παρασκευή, το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε ουσιαστικά το “πράσινο φως” για την κατασκευή του γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού και το επόμενο βήμα θα είναι η έκδοση -εντός της εβδομάδας από το ΥΠΕΧΩΔΕ- της άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων. Μόλις ο Παναθηναϊκός την πάρει στα χέρια του, θα μπουν και οι μπουλντόζες στο Βοτανικό για να ξεκινήσουν τα έργα, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η έκδοση της δεύτερης και πιο σημαντικής άδειας, για την ανέγερση του γηπέδου, εν αναμονή βεβαίως της οριστικής απόφασης του ΣτΕ μέχρι τον Ιούνιο. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, στη χειρότερη περίπτωση για το «τριφύλλι», θα χρειαστεί μία νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσει το γήπεδο και εκτιμάται ότι το «πράσινο παλάτι» θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2011.

Την ίδια στιγμή, τα μεταγραφικά σενάρια πληθαίνουν και στην παρούσα φάση, ο Κώστας Αντωνίου και οι σκάουτερ παρακολουθούν παίκτες και ετοιμάζουν λίστες για να είναι έτοιμοι όταν έρθει η ώρα των μεταγραφών, με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της ΠΑΕ να κάνει και κάποιες διερευνητικές επαφές με παίκτες. Και η ώρα των μεταγραφών θα έρθει μετά τα πλέι οφ, όταν και οι μέτοχοι θα αποφασίσουν για το μπάτζετ, ενώ μην ξεχνάμε και τη δήλωση του Νίκου Πατέρα, ότι η πρώτη κίνηση θα γίνει στα τέλη Μαΐου.

Η διοίκηση και ο τεν Κάτε θέλουν τέσσερις ποιοτικούς παίκτες (δεξί μπακ, κεντρικό αμυντικό, αριστεροπόδαρο μέσο και σέντερ φορ) που θα κάνουν τη διαφορά και ο Παναθηναϊκός δείχνει διατεθειμένος να “χτυπήσει” στα ψηλά ράφια (για παράδειγμα Πιζάρο). Απλά θα σημειώσω ότι παίκτες τέτοιου επιπέδου -όπως ο Περουβιανός επιθετικός που αγωνίζεται στη Βέρντερ ως δανεικός από την Τσέλσι- έχουν την Ελλάδα ως δεύτερη επιλογή και συνήθως μας κρατούν σε μεγάλη αναμονή, περιμένοντας και κάποια πρόταση από καλύτερο πρωτάθλημα.

Τέλος εκτιμώ ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει τουλάχιστον έναν παίκτη από την Αργεντινή, όπου βρίσκεται ήδη ο Ρότσα και σύντομα θα πάει να τον συναντήσει ο Αντωνίου.

Υ. Γ. Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία. Είναι μία ευκαιρία να ηρεμήσουμε αυτές τις Αγιες Ημέρες και να μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι διασκέδαση και ότι υπάρχουν άλλα σοβαρότερα θέματα να μας απασχολούν στη ζωή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK