ΓΝΩΜΕΣ

Το επικοινωνιακό λάθος του Σχορτσιανίτη

Υπάρχει μία διόρθωση που πρέπει να γίνει στην περίπτωση του Σχορτσιανίτη. Το όλο θέμα βάρυνε την εθνική ομάδα και αυτό είναι λάθος.

default image
Υπάρχει
μία διόρθωση που πρέπει να γίνει στην περίπτωση του Σχορτσιανίτη. Το όλο θέμα βάρυνε την εθνική ομάδα και αυτό
είναι λάθος. Ο νεαρός δεν ήταν ποτέ αυτό που λέγεται στις μέρες μας, “παιδί των εθνικών ομάδων”. Μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης στους Εφήβους, ο “Σόφο”
μπήκε στην μαύρη λίστα της ομοσπονδίας μαζί με άλλους παίκτες. Δημιούργησε αντιπάθειες, όπως συμβαίνει συχνά με παράγοντες της ΕΟΚ, που λειτουργούν με το θυμικό τους.

Στον Σχορτσιανίτη τοποθετήθηκε ένα τεράστιο Χ έως και το καλοκαίρι του 2006. Δεν είναι άλλωστε δουλειά της εθνικής ανδρών να βοηθάει παιδιά, να σώζει ταλέντα. Γι’ αυτό και η αναγέννηση του “Σόφο” οφειλόταν ΜΟΝΟ στον Καζλάουσκας, τους συνεργάτες του και την ομάδα του, τον Ολυμπιακό.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο στο μουντομπάσκετ αυτή την αλλαγή, έκανε και λίγο τα στραβά μάτια στις γκρίνιες του παίκτη για το κοινό καλό. Η εθνική όμως δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη ούτε είναι και σχολή εκπαίδευσης. Επιλέγονται οι παίκτες για να παίξουν το μπάσκετ που θέλει ο κόουτς και να φέρουν νίκες. Τίποτε άλλο.

Για τον Σχορτσιανίτη έγιναν πολλά, αρκετές παραχωρήσεις που κατά το πρόσφατο παρελθόν δεν συνέβησαν για άλλους αποδιοπομπαίους. Και σωστά. Αξίζει αυτό το παιδί ακόμα και μία σχετικής ιδιαίτερης μεταχείρισης. Έως εκεί.

Από την στιγμή κατά την οποία δεν θέλει ο ίδιος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν χρειαζόταν καν να απαντήσει. Ο Σχορτσιανίτης ήταν, είναι και θα είναι ευχή και κατάρα για τον Ολυμπιακό και στην συνέχεια για το ελληνικό μπάσκετ. Η εθνική δεν πρέπει να μπερδεύεται σε τέτοιες καταστάσεις διότι αυτή η φουρνιά, με τα συν και τα πλην της, έχει πετύχει πολλά περισσότερα από το να ασχολείται με το πόσα κιλά απωλέσθησαν του Σχορτσιανίτη.

Επικοινωνιακά ο νεαρός βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το μηδέν. Θα μπορούσε πολύ ωραία να ανακοινώσει ότι αυτό το καλοκαίρι θα δουλέψει ατομικά για να βελτιωθεί και δεν θέλει να παίξει στην εθνική ομάδα. Ο Μανώλης Παπαμακάριος έδειξε πόσο έντιμος είναι δηλώνοντας ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στην προετοιμασία. Έπραξε όπως οφείλει ένας σωστός επαγγελματίας.

Η εθνική άφησε στην άκρη τους ηγέτες της και μπλέχτηκε σε μία δαιδαλώδη ιστορία που την βγάζει μόνο χαμένη. Για τον νεαρό ακούγονται αρκετά πράγματα. Φαίνεται πως βρίσκεται στην μέση μίας σημαντικής προσπάθειας να επιστρέψει υγιής στο μπάσκετ τον Οκτώβριο. Αν ισχύει τότε το επόμενο καλοκαίρι να αφιερώσει κι ένα μήνα σε μαθήματα επικοινωνίας. Το τηλέφωνο ο Γιαννάκης συνηθίζει να σηκώνει άμεσα και δεν λέει όχι. Πόσο δύσκολο ήταν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK