ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Eφυγε” ο πρώτος διαιτητής που σφύριξε πέναλτι σε τελικό Μουντιάλ

Πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 82 ετών ο καλύτερος, κατά πολλούς, Αγγλος διαιτητής όλων των εποχών, ο Τζακ Τέιλορ.

“Eφυγε” ο πρώτος διαιτητής που σφύριξε πέναλτι σε τελικό Μουντιάλ

Ο εν λόγω ρέφερι, μέλος του Hall of Fame της FIFA (πράγμα σπάνιο για διαιτητή) σφύριξε στην καριέρα του περισσότερους από 1000 επίσημους αγώνες, μεταξύ των οποίων και τον τελικό του παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974 μεταξύ της Δυτικής Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Τέιλορ έμελλε να γίνει ο πρώτος διαιτητής ο οποίος σφύριξε πέναλτι σε τελικό Μουντιάλ (από τον οποίο οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ με τον Νέσκενς).

Επίσης, ο εκλιπών είχε σφυρίξει τελικούς Κυπέλλου στη Λατινική Αμερική, στη Ρωσία, στην Ευρώπη ακόμα και στην Κίνα ενώ ήταν ενεργό μέλος της Ενωσης διαιτητών στην Αγγλία μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK