2006: review
2006 ήταν και πάει. Με τις χαρές και με τις λύπες του. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Contra.gr σας θυμίζει τα σημαντικά γεγονότα του έτους στον αθλητισμό και όχι μόνο και φρεσκάρει τη μνήμη σας μέσα από μία αναλυτική ανασκόπηση για το αρχείο σας. Αντε, και καλή χρονιά!
Λίγο πριν πέσει η αυλαία του 2006 και αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το νέο χρόνο, το
Contra.gr κάνει
flashback και μνημονεύει τις καλύτερες ή πιο σημαντικές- αν θέλετε- ειδήσεις του έτους.
Το 2006 είχε τους δικούς του ήρωες, τους μοναδικούς του πρωταγωνιστές που έδωσαν με τη δική τους δράση τον τόνο στο ειδησεογραφικό φάσμα της αθλητικής επικαιρότητας και όχι μόνο.
Αν μη τι άλλο ζήσαμε μοναδικές στιγμές με την επιτυχία της Εθνικής ομάδας του μπάσκετ, που κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Λίγο νωρίτερα μας είχε καθηλώσει ο βασιλιάς των σπορ, ο οποίος στην κορυφαία των εκδηλώσεων του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είχε χρώμα ευρωπαϊκό. Η Σκουάντρα Ατζούρα κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο σε γερμανικό έδαφος, ενώ η εικόνα που έμεινε στη μνήμη ήταν η περιβόητη κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι.
Στις συλλογικές διοργανώσεις της ηπείρου μας, την πλέον πολυπόθητη κούπα, αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ, την κατέκτησε το καμάρι της Καταλονίας, η Μπαρτσελόνα, ενώ σε ισπανικά χέρια πήγε και το κύπελλο ΟΥΕΦΑ με αποδέκτη την Σεβίλλη.
Σελίδα 1: (link:138028)Οι “πλανητάρχες” του Παναγιώτη Γιαννάκη(/link)
Σελίδα 2: (link:138030)Το Μουντιάλ της Ευρώπης και τα “αντίο” των αρχηγών(/link)
Σελίδα 3: (link:138029)Τα ομαδικά αθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα σκάνδαλα(/link)
Σελίδα 4: (link:138031)Οι επιτυχίες σε τένις και στίβο(/link)
Σελίδα 5: (link:138032)Ο Μηχανοκίνητος αθλητισμός και η αποχώρηση Σουμάχερ(/link)
Σελίδα 6: (link:138033)Contra news: Τα νέα, το lifestyle, οι γάμοι, τα καλύτερα της τηλεόρασης(/link)
Σελίδα 7η: (link:137828)Επίλογος: Τα πρόσωπα που θα μας λείψουν…(/link)
Στο μπάσκετ, και τα δυο κύπελλα πήγαν στη Μόσχα, καθώς νικήτρια στην διοργάνωση τηςEuroleague αποδείχθηκε η ΤΣΣΚΑ, ενώ το κύπελλοUleb το σήκωσαν στο τελικό οι παίκτες της Δυναμό Μόσχας, μετά από παιχνίδι με τον Άρη.
Στα καθ’ ημάς τώρα, στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είχαμε μια από τα ίδια, με πρωταθλητές αντιστοίχως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στο βόλεϊ ο τίτλος ήταν «πράσινος», ενώ στο πόλο το πρωτάθλημα το κατέκτησε ο Εθνικός.
Το 2006, επίσης, το ποδόσφαιρο έγινε φτωχότερο μετά το θάνατο του «Καλπάζοντος Συνταγματάρχη» Φέρεντς Πούσκας.
Κατά τα άλλα, το 2006 σημάδεψαν και γεγονότα μη αθλητικού χαρακτήρα και το Contra «ανοίγει παράθυρο» σε αυτή την ειδησεογραφία. Στην εσωτερική επικαιρότητα τον τόνο έδωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι αντιδράσεις για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ενώ στη διεθνή σκηνή το κορυφαίο γεγονός ήταν ο πόλεμος στο Λίβανο. Η ειδησεογραφία έχει και τις πιο χαλαρές της εκδοχές με ειδήσεις lifestyle και τεχνολογίας. Το Contra.gr ήταν και εκεί.
Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες στιγμές μιας πλούσιας ειδησεογραφικά χρονιάς. Η καταλληλότερη ανασκόπησηγια το αρχείο σαςξεκινά.
Καλή ανάγνωση…
(link:138028)Σελίδα 1: Οι “πλανητάρχες” του Παναγιώτη Γιαννάκη(/link)
Επιμέλεια:
Σταύρος Καραΐνδρος, Νίκος Γιαννόπουλος, Γιάννης Ζωιτός, Κώστας Μπράτσος, Παντελής Λουκίδης, Νίκος Καλογήρου, Ανθή Κουτσουμπού, Λουκάς Βελιδάκης, Ρενάτα Γρυπάρη, Μανιάνα Καλογεράκη, Αγγελος Τόμπρος, Τάσος Μαγουλάς, Δημήτρης Κριτής, Διονύσης Βερβελές, Γιάννης Κυφωνίδης, Σάκης Γκίνας, Πάνος Σεϊτανίδης
* (Κάντε κλικ σε κάθε link για να διαβάσετε το σχετικό θέμα ή για να μεταφερθείτε στην επόμενη σελίδα)