ΣΠΟΡ

Πιατσέντζα-Παναθηναϊκός 1-3

Ονειρική βραδιά ήταν αυτή της Τρίτης (15/12) για τον Παναθηναϊκό, καθώς κατάφερε να φύγει θριαμβευτής από την Ιταλία, νικώντας την πρωταθλήτρια της γείτονας χώρας Πιατσέντζα με 3-1 σετ για την 3η αγωνιστική του Ε΄ ομίλου του Champions League!

Πιατσέντζα-Παναθηναϊκός 1-3

Εξαιρετική εμφάνιση από τους «πράσινους» που έφτασαν δικαιότατα στο μεγάλο αυτό διπλό, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο πρώτο σετ η ελληνική ομάδα ήταν εξαιρετική. Έπιασε στον ύπνο τους γηπεδούχους, παίρνοντας γρήγορα-γρήγορα κεφάλι στο σκορ με 10-4. Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό και υπερτερώντας σε όλους τους τομείς, διατήρησε το πάνω χέρι με 15-9, βρέθηκε και στο +10 (21-11) και έγραψε ανέλπιστα εύκολα το 25-16.

Στο δεύτερο σετ η κατάσταση άλλαξε. Οι Ιταλοί αφυπνίστηκαν και άρχισαν να ανεβάζουν ταχύτητα, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα μετά το 10-10. Προηγήθηκαν με 15-11 και με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν, κράτησαν τα ηνία με 20-14 και έφτασαν άνετα στο 25-17.

Στο τρίτο σετ ήρθε η απάντηση του Παναθηναϊκού. Βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο σετ, πήρε κεφάλι με 9-5 και 16-12 με την Πιατσέντζα να μειώνει σε 20-19. Οι «πράσινοι» πήραν εκ νέου αέρα με 23-19 αλλά οι γηπεδούχοι με ένα σερί 5-0 έφτασαν στο σετ-μπολ με 24-23. Ο τελευταίος λόγος όμως ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αφού πρώτα βγήκαν ζωντανοί από ένα ακόμα ιταλικό σετ-μπολ (25-24), κατάφεραν στο δεύτερο δικό τους να κάνουν το 28-26.

Ούσα με την πλάτη στον τοίχο, η Πιατσέντζα δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το επιστρέψει στο τέταρτο σετ. Και αυτό έκανε…Προηγήθηκε με 11-8 και στη συνέχεια έστω και δύσκολα κράτησε την πρωτοπορία με 15-12 και 20-18. Με το σετ να οδεύει προς το τέλος του, οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι. Με τρεις αναπάντητους πόντους πέρασαν μπροστά με 21-20 και με ψυχολογία ανεβασμένη έφτασαν στο 25-23, πανηγυρίζοντας ένα σπουδαίο διπλό.

Τα σετ: 16-25, 25-17, 26-28, 23-25.

Πιατσέντζα: Μεόνι, Μάρσαλ 28, Ζλατάνοφ 20, Οϊβάνεν 5, Ουρνάουτ 1, Μπιέλιτσα 3 / Ρακ 3, Γκρασάνο, Μπονιφάντε 1, Περέιρα Μπράβο 5, Ρινάλντι (λ-76%).

Παναθηναϊκός: Χριστοφιδέλης 10, Ζαγκούμνι 4, Αγκάμεζ 22, Σαμικά 17, Σμαραγδής 9, Πανταλέων 8 / Ντονάς, Ψάρρας, Λάππας, Παπαδημητρίου (λ-77%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ