ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανιώνιος-Αρης 61-73

Ο Άρης δεν ήταν καταιγιστικός όπως η Βαλένθια αλλά ήταν τρομερά αποφασισμένος από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα. Ο Πανιώνιος αισθάνθηκε πολύ άβολα φιλοξενώντας τους κιτρινόμαυρους, βρέθηκε από τη πρώτη περίοδο πίσω στο σκορ και τελικά ηττήθηκε από έναν πολύ καλύτερο αντίπαλο. Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 73-61 στο κλειστό του ελληνικού, τόσο άνετα και δίκαια όσο δείχνει το τελικό σκορ κάνοντας παράλληλα άλμα για την τριάδα για να μην πούμε ότι «καθάρισε» την τρίτη θέση.

Πανιώνιος-Αρης 61-73

Ο Άρης δεν ήταν καταιγιστικός όπως η Βαλένθια αλλά ήταν τρομερά
αποφασισμένος από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα. Ο Πανιώνιος αισθάνθηκε πολύ άβολα φιλοξενώντας τους κιτρινόμαυρους, βρέθηκε από τη πρώτη περίοδο πίσω στο σκορ και τελικά ηττήθηκε από έναν πολύ καλύτερο αντίπαλο.
Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 73-61 στο κλειστό του ελληνικού, τόσο άνετα και δίκαια όσο δείχνει το τελικό σκορ κάνοντας παράλληλα άλμα για την τριάδα για να μην πούμε ότι «καθάρισε» την τρίτη θέση.


Η άμυνα και ο Μάσεϊ, έδωσαν προβάδισμα 13-21 στον Άρη αφού ο Χέρμπερτ εμπιστεύτηκε τον Γιώργο Καλαϊτζή για να γυρίσει τον Άρη στα …παλιά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης κρατώντας χαμηλά το ρυθμό, πιέζοντας δε την περιφέρεια. Ο Γιαννούλης και ο Μπάξτερ έδιναν κάποιες ανάσες αλλά οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα με 30-35 στο ημίχρονο.

Διαβάστε ακόμα

(link:189968)Χέρμπερτ: «Εχουμε περιθώρια βελτίωσης»(/link)



(link:189971)Πανιώνιος κατά Κουκουλεκίδη(/link)

Στο β μέρος κάποιες προσπάθειες του Νιούλεϊ, ο μοναδικός γκαρντ που είχε επαφή με το καλάθι, μείωσαν τη διαφορά στο 47-53(30’) αλλά περισσότερο ξύπνησε ο Άρης παρά πίστεψε ο Πανιώνιος. Πάλι με όπλο την περιφερειακή άμυνα, το σκοράρισμα από όλους τους παίκτες καταρχάς οι φιλοξενούμενοι συγκράτησαν την απέλπιδα προσπάθεια των γηπεδούχων οι οποίοι μείωσαν σε 54-55 και 59-60 στο 37 για να καταρρεύσουν στα τελευταία τρία λεπτά χάνοντας ακόμα και τη διαφορά της νίκης στο πρώτο παιχνίδι(+10) και ουσιαστικά τις περισσότερες ελπίδες για μία παρουσία στους τρεις πρώτους.

ΣΤΑΡ

Ο Καλαϊτζής οργάνωσε μυαλωμένα και…αργά, ο Μάσεϊ ήταν πολύ σταθερός, γενικά όμως το αμυντικό παιχνίδι του Χέρμπερτ θύμισε την περυσινή ομάδα για να αποδειχθεί πως ο καλύτερος παίκτης του Άρη θα είναι πάντα η άμυνά του.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Δεν απογοητεύει τώρα η εικόνα του ασταθέστατου Πανιωνίου. Οι κυανέρυθροι στήθηκαν εντελώς λάθος με αποτέλεσμα να μένουν από ηγέτες και να είναι γεμάτοι από εργαλεία. Τα…εργαλεία ανοίγουν τρύπες αλλά κάποιος πρέπει να τις γεμίσει. Αυτός δεν υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΟ

Η all white team του Πανιωνίου, όπως λέγαμε στην αρχή της χρονιάς, συνεχίζει να είναι άγευστη, άχρωμη και άοσμη. Όποιοι επέλεξαν τους παίκτες και τους προπονητές φάνηκε να θέλουν να δημιουργήσουν ένα σχεδόν κολλεγιακό σύνολο. Γιατί όμως; Ο δε Άρης σοβαρεύεται τώρα που τελείωσε από την Ευρώπη και θα είναι καλύτερος σε κάθε αγώνα μέχρι το φινάλε.


Τα δεκάλεπτα: 13-19, 30-35, 47-53, 61-73

Πανιώνιος: Ξανθόπουλος 3, Τσάπιν, Ζορόσκι 6, Γεωργαλής 2, Καλαμπόκης 11, Νιούλι 14 (1), Μπάξτερ 12, Καβαλιάουσκας 6, Κένταλ 2, Γιαννούλης 5

Άρης: Τσαλδάρης 7(1), Τέρι, Ουάσινγκτον 4, Ράιτ 17(1), Καλαϊτζής 14(2), Ηλιάδης 2, Μπόισα 9(2), Μάσεϊ 20(10ρ)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK