Μπενφίκα-ΑΕΚ 2-1
Παρά την προσπάθεια και την καλή εμφάνιση, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με ήττα τις φετινές της ευρωπαϊκές υποχρεώσεις χάνοντας στη Λισαβόνα από την Μπενφίκα για την 6η αγωνιστική του Europa League, με σκορ 2-1.
Εικόνα του αγώνα
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε τους κιτρινόμαυρους χωρίς αμυντικούς προσανατολισμούς απέναντι στους Πορτογάλους θέλοντας η ομάδα του να «κοιτάξει στα μάτια» την ομάδα του Ζόρζε Ζέσους.
Η Μπενφίκα ανέλαβε αρχικά τα ηνία του αγώνα με την Ένωση να κάνει ωστόσο συχνά πυκνά επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ.
Στο 13’ ο ρέφερι της αναμέτρησης Τζιανλούκα Ρόκι, είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αραούχο μέσα στην περιοχή της Ένωσης με το ριπλέι ωστόσο να το διαψεύδει για την απόφασή του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μενέζες στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σάχα.
Στη συνέχεια και με την πάροδο του χρόνου η ΑΕΚ άρχισε να πατά καλύτερα και με τον Μαντούκα κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών, πλαγιοκόπησε από αριστερά την πορτογαλική άμυνα, με τον Βραζιλιάνο να προσπαθεί με σέντρες να βρει τον Μπλάνκο μέσα στην περιοχή.
Η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία με το σουτ του Μπλάνκο στο 28’ να ανοίξει το σκορ ωστόσο ο Σέζαρ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
Καρέ – Καρέ
13′ Πέναλτι για την Μπενφίκα το οποίο καταλογιστηκε για μαρκάρισμα του Αραούχο σε αντίπαλο του με το ριπλέι να μη διακαιώνει τον ρέφερι για την επιλογή του.
14′ Ο Μενέζες αναλαμβάνει την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σάχα.
28′ Ο Μπλάνκο χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την ΑΕΚ όταν μετά από κάθετη πάσα του Χέρσι,με το κοντινό σουτ από πλάγια θέση ανάγκασε τον Σέζαρνα αποκρούσει σε κόρνερ.
44′ Γκολ: Δυνατό διαγώνιο σουτ από τον Ντι Μαρία με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Σάχα.
55′ Ο Ντι Μαρία απέναντι από τον Σάχα, πλασάρει με την μπάλα να καταλήγει στο ορζόντιο δοκάρι του Σάχα.
69′Σουτ του Μπλάνκο έξω από την περιοχή μετον Σέζαρ να πέφτει στην γωνία του και να μπλοκάρει.
73′ Γκολ: Υπέροχο γκολ από τον Ντι Μαρία ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Σάχα που είχε κάνει έξοδο και με τακουνάκι από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της κιτρινόμαυρης εστίας.
76′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με το σουτ του Χέρσι έξω από την περιοχή να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Σέζαρ.
82′ Νέα κλασική ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Καφέ να πλασάρει από κοντά και την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
84′ Γκολ: Η ΑΕΚ μειώνει σε 2-1 με τον Μπλάνκο να πλασάρει από κοντά μετά από μπαλιά του Γεωργέα από αριστερά.
85′ Ο Ενσαλίβα επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
91′ Σουτ του Αραούχο από πλάγιαο Σέζαρ γλιτώνει από την ισοφάριση την Μπενφίκα.
Η Μπένφικα από την άλλη κατάφερε ένα λεπτό πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, να ανοίξει το σκορ με τον Ντι Μαρία να νικάει με σουτ από πλάγια θέση και έξω από την περιοχή τον Σάχα.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησε μουδιασμένα δεχόμενη ένα δεύτερο γκολ από τους γηπεδούχους στο 73’ και πάλι με τον Ντι Μαρία, ο οποίος νωρίτερα (55’) είχε και οριζόντιο δοκάρι.
Στη συνέχεια ωστόσο και μετά το 2-0, έκλεισε στο μισό γήπεδο την πορτογαλική ομάδα είχε δοκάρι με τον Χέρσι στο 76’ ενώ έχασε σωρεία κλασικών ευκαιριών για να καταφέρει τελικά να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μπλάνκο στο 83’ ο οποίος τροφοδοτήθηκε όμορφα από τον Γεωργέα.
Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη το γήπεδο έγειρε προς τα καρέ των γηπεδούχων με τους παίκτες του Μπάγεβιτς να αγγίζουν σεδύο περιπτώσεις την ισοφάριση.
Το τελικό σφύριγμα του Ρόκι, βρήκε ωστόσο του Πορτογάλους νικητές και την ΑΕΚ να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με την πικρή γεύση της ήττας.
Κλειδί
Το γκολ της Μπενφίκα στην εκπνοή του ημιχρόνου της έδωσε άλλο αέρα ενόψει του δεύτερου μέρους, κόβοντας παράλληλα τα πόδια της των παικτών της ΑΕΚ οι οποίοι μέχρι εκείνο το σημείο προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να πάνε με το μηδέν στα αποδυτήρια.
MVP
Ο Ντι Μαρία εκτός από τα δύο υπέροχα τέρματα που σημείωσε, είχε ακόμη ένα σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Σάχα, ενώ ταλαιπώρησε αρκετά την αμυντική γραμμή της Ένωσης. Αποτέλεσε έτσι χωρίς αμφιβολία τον κορυφαίο του αγώνα.
Αδύναμος κρίκος
Ο Σεμπάστιαν Σάχα φέρει ευθύνη και στα δύο τέρματα που δέχτηκαν οι κιτρινόμαυροι. Στο πρώτο βρίσκεται εκτός θέσης και εκτίθεται από το σουτ του Ντι Μαρία, ενώ στο δεύτερο έφτασε στο ύψος της περιοχής του με τον σκόρερ της Μπενφίκα να τον πλασάρει υποδειγματικά με το τακουνάκι.
Μπενφίκα: Σέζαρ, Σαφέρ, Μιράντα, Μάρτινς, Κοεντράο (46′ Πεϊσότο), Ουέλντον, Ντι Μαρία, Γκόμες (72′ Καρντόζο), Λουίς Φιλίπε, Μενέζες (65′ Φελίπε Γκαρσία), Μιγκέλ Βίτορ
ΑΕΚ: Σάχα, Καφές, Αραούχο, Χέρσι, Τζεράλντο, Μαϊστόροβιτς (46′ Γιάχιτς), Μαντούκα (78′ Ιορντάνκε), Μάκος (46′ Ενσαλίβα), Μπλάνκο, Γεωργέας, Γκέντζογλου
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι
Κίτρινες: 42′ Μενέζες, 75′ Σάφερ, 92′ Μάρτινς –13′ Αραούχο, 93′ Ζεράλντο,94′ Γεωργέας