ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο: Το 1-2 έκαναν οι ΗΠΑ στο δέκαθλο

Το πιο επίπονο αγώνισμα του κλασικού αθλητισμού, το δέκαθλο, ολοκληρώθηκε με θρίαμβο των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού.

Παγκόσμιο: Το 1-2 έκαναν οι ΗΠΑ στο δέκαθλο

Ο Τρέι Χάρντι είχε εξ αρχής τον χαρακτηρισμό του φαβορί στον συγκεκριμένο αγώνα και μέσα στο διήμερο που διεξήχθησαν τα 10 αγωνίσματα τον επιβεβαίωσε. Ο 27άχρονος Αμερικανός διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή που είχε κατακτήσει στο Βερολίνο συγκεντρώνοντας 8.607 βαθμούς.

Μεγάλη μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση η οποία κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Στο τελευταίο αγώνισμα, τα 1.500μ., ο Αστον Ιτον κατέλαβε την πρώτη θέση στη δεύτερη σειρά και αυτή ήταν αρκετή ώστε να του χαρίσει το αργυρό μετάλλιο. Ο Αμερικανός συγκέντρωσε 8.505 βαθμούς και ξεπέρασε μόλις για τέσσερις (8.501) τον Κουβανό, Λέονελ Σουάρες ο οποίος είχε αναδειχθεί αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής το 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK