Κύπελλο (Γ): Τέσσερις για έναν τίτλο στην Κρήτη
Πέρσι τα τραγικά γεγονότα στη Λεωφόρο Λαυρίου είχαν ρίξει «βαριά» τη σκιά τους στο Κύπελλο Ελλάδας γυναικών, η τελική φάση του οποίου είχε ματαιωθεί με τον «θρόνο» να μένει κενός. Φέτος όμως στην Ιεράπετρα της Κρήτης, όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ το διήμερο 6-7 Μαρτίου όλοι ευχόμαστε το βόλεϊ να είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής και ο τίτλος να πάει στην καλύτερη ομάδα, που θα είναι μια εκ των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Μαρκόπουλου και Ηρακλή Κηφισιάς.
Οι «πράσινες», οι οποίες τη τρέχουσα σεζόν είναι αήττητες στις εγχώριες διοργανώσεις, στοχεύουν στην κατάκτηση του τρίτου τους τροπαίου με τον Τάκη Φλώρο να τονίζει: « Συμμετέχουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες και καλώ τον κόσμο να έρθει να δει τις κορυφαίες αθλήτριες. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί». Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου, που πηγαίνει για τον έκτο της τίτλο, επεσήμανε: « Θα αποζημιώσουμε τον κόσμο με το θέαμα που θα προσφέρουμε. Φαβορί είναι αυτός που έχει περισσότερη ψυχή, ικανότητα και θέληση. Κατά 50% μετράνε οι ικανότητες και κατά 50% η θέληση».
Πέμπτη (06/03)
17:00 Μαρκόπουλο-Ηρακλής Κηφ.
19:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Παρασκευή (07/03)
19:00 Τελικός
Οι «ερυθρόλευκες» ευελπιστούν στην Κρήτη να σηκώσουν την πρώτη τους κούπα με τον Στέφανο Πολύζο να δηλώνει: « Είναι σημαντικό που γίνονται οι αγώνες στην Ιεράπετρα γιατί στην επαρχία υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Φαβορί δεν υπάρχουν γιατί θα παίξουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες που θα έρθουν αντιμέτωπες στα πλει οφ του πρωταθλήματος». « Έχουμε αφήσει κάτι χρωστούμενα από πέρυσι, που κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και δεν πήραμε το Κύπελλο. Δεν ξέρω πως προπονήθηκαν οι υπόλοιπες ομάδες, αλλά εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι θα κερδίσει ο καλύτερος και χωρίς επεισόδια» ήταν τα λόγια της Μαρίας Χατζηνικολάου, κατόχου τεσσάρων Κυπέλλων.
Όσον αφορά το Μαρκόπουλο, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πανηγυρίσει τίτλο και ο Γιώργος Λυκούδης σχολίασε: « Όλες οι ομάδες θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο, δεν υπάρχουν φαβορί. Όλοι ονειρεύονται με δυο καλά παιχνίδια να πάρουν το Κύπελλο». Η Μαρία Γκαραγκούνη, που έχει πετύχει το…ακατόρθωτο, δηλαδή να αναδειχτεί Κυπελλούχος επτά φορές από το 1999 που υφίσταται η διοργάνωση, υπογράμμισε: « Δεν έχω χάσει κανένα Κύπελλο, εκτός από το περσινό που δεν ολοκληρώθηκε. Ο θεσμός κρύβει εκπλήξεις, ελπίζω να γίνει μια γιορτή του βόλεϊ. Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός που είναι πρώτος στη βαθμολογία, αλλά στο Κύπελλο εξαρτάται σε τι μέρα θα βρεθείς και μετράει η προσωπικότητα των παικτριών».
Για τον Ηρακλή Κηφισιάς, που επίσης αναζητά την παρθενική του μεγάλη επιτυχία, ο Σπύρος Χουντουμάδης είπε: « Ειδικά εφέτος έχει μικρύνει η διαφορά μεταξύ των τεσσάρων ομάδων και κανένα ματς δεν θα τελειώσει γρήγορα. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν υπάρχουν τραυματίες». Η Χαρά Σάκουλα με δύο Κύπελλα στη συλλογή της, τόνισε: « Ήρθαμε να δηλώσουμε την παρουσία μας. Το Κύπελλο πάντα το παίρνει ο πιο ικανός και είναι μεγάλο κίνητρο να κατακτήσεις έναν τίτλο σε δυο ημέρες. Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Μπορούν να γίνουν ανατροπές».