Πανιώνιος – Άρης 63-68
Με πέντε πόντους του πρώην "κυανέρυθρου" Γιάννη Αθηναίου στο τελευταίο λεπτό ο Άρης επιβλήθηκε 68-63 του Πανιωνίου στο κλειστό της Αρτάκης και άφησε πίσω το χαμένο τελικό κυπέλλου. Σε κακό φεγγάρι η ομάδα του Σφαιρόπουλου.
Η εξέλιξη
Μολονότι ο Πανιώνιος προηγήθηκε 20-16, 29-23 και 38-34, δεν απαλλάχθηκε ποτέ από το… βραχνά του Άρη προκειμένου να νιώσει ασφαλής. Οι “κίτρινοι” πέτυχαν χάρη αφενός στην αποτελεσματική άμυνά τους αφετέρου στην αστοχία των “κυανέρυθρων” να ακολουθήσουν και την κατάλληλη στιγμή να προσπεράσουν.
Το 38-39 και το 44-50 έκανε ακόμη πιο νευρικούς τους παίκτες τους Σφαιρόπουλου και ταυτόχρονα χάρισε αυτοπεποίθηση σε αυτούς του Μίνιτς. Μάλιστα ο Άρης ξέφυγε 56-49 προτού ο Πανιώνιος πλησιάσει 57-60 και 61-63 στην ύστατη προσπάθεια επιστροφής. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ωστόσο Βεζένκοφ και Αθηναίου απάντησαν με ισάριθμα τρίποντα και έριξαν τους Νεοσμυρνιώτες στο καναβάτσο.
Η καλύτερη πεντάδα
1. Ο Γιάννης Αθηναίου διότι υπέγραψε το διπλό του Άρη, εκτέλεσε τον Πανιώνιο και δεν πανηγύρισε, σεβόμενος το παρελθόν.
2. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ για την άγνοια κινδύνου που τον χαρακτηρίζει.
3. Ο Μιχάλης Πελεκάνος για την προσφορά του στις δύο πλευρές του παρκέ.
4. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος γίνεται πρωταγωνιστής όσο αυξάνεται ο χρόνος συμμετοχής του.
5. Ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος κρατούσε ζωντανό τον Πανιώνιο στην τελευταία περίοδο.
Το φύλλο αγώνα
Η ευρεία ήττα στον τελικό του κυπέλλου συσπείρωσε τον Άρη. Οι “κίτρινοι” είχαν λιγότερα ριμπάουντ και περισσότερα λάθη, έβγαλαν ωστόσο σκληράδα και αυταπάρνηση στην άμυνα, έκλεψαν επτά μπάλες, υποχρέωσαν τον Πανιώνιο να αγχωθεί και στο τέλος να υποκύψει. Με 15/47 δίποντα, 5/20 τρίποντα και 18/26 βολές σε εντός έδρας παιχνίδι οι “κυανέρυθροι” δεν είχαν τύχη. Οι αριθμοί τους καταδικάζουν, παρά τα συνολικά 46 ριμπάουντ.