ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Σχορτσανίτης του ΝΒΑ, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και η… απουσία του Ολυμπιακού

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης επιστρέφει στην Ελλάδα και αποφασίζει για το μέλλον του. Θέλει να παίξει στο ΝΒΑ, δεν λέει "όχι" στον Παναθηναϊκό και... περιμένει τον Ολυμπιακό. Ένα νέο σίριαλ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Σχορτσανίτης του ΝΒΑ, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και η… απουσία του Ολυμπιακού
Περιμένοντας με ανυπομονησία την πρόταση των Λος Άντζελες Κλίπερς, ο
Σοφοκλής Σχορτανίτης επιστρέφει από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της εθνικής ενόψει Μουντομπάσκετ και να… σκεφτεί για το μέλλον της καριέρας του, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους.

Τα δεδομένα στην περίπτωσή του είναι συγκεκριμένα. Ο διεθνής σέντερ δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε στα παιχνίδια του σάμερ λιγκ που συμμετείχε προσφάτως και παρόλο που ο κόουτς Ντελ Νέγκρο δεν έχει πρόβλημα να τον έχει μαζί του στο “Στέιπλ Σέντερ” μοιάζει δύσκολο η προσφορά που θα του γίνει από τη διοίκηση του συλλόγου τις επόμενες ώρες να τον ικανοποιήσει στο βαθμό που θα τον πείσει να κάνει το μεγάλο βήμα.

Ο Σχορτσανίτης έχει σε θέσει σε προτεραιότητα να παίξει, ακόμη κι από εφέτος, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, αλλά αν τα χρήματα δεν είναι πολλά και ο χρόνος συμμετοχής του περιορισμένος, δεν πρόκειται να ρισκάρει να δοκιμάσει κάτι που θα το μετανιώσει τη στιγμή μάλιστα που στην Ευρώπηέχει ήδη φτιάξει το όνομά του.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα κοιτάξει τι προοπτικές υπάρχουν στην ήπειρο, εξετάζοντας σοβαρά καθεμία εξ αυτών, ακόμη και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού! Οι “πράσινοι” όχι μόνο παρατηρούν διακριτικά την υπόθεση, αλλά έχουν ήδη προσεγγίσει την πλευρά του παίκτη, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν θετική απάντηση, εφόσον ο Σχορτσανίτης αποφασίσει να παίξει και φέτος στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ψάχνουν για σέντερ, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μια τόσο ποιοτική λύση που δεν καταλαμβάνει θέση κοινοτικού ή ξένου.

Κατά συγκεκριμένες πηγές μάλιστα ο 25χρονος σέντερ δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να παίξει στο “τριφύλλι”, παρόλο που το παρελθόν του είναι έντονα “ερυθρόλευκο”, ενώ υπήρξε στόχος της εξέδρας. Υπάρχουν πάντως κι άλλες επιλογές από ομάδες ξένων πρωταθλημάτων που -σε φιλολογικό επίπεδο- ενδιαφέρονται για την υπογραφή του.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός τηρεί στάση αναμονής, η οποία δεν αποκλείεται να του κοστίσει ακριβά. Δεν έχει καν προσεγγίσει τον παίκτη, αφήνοντας το θέμα να αιωρείται καιρό τώρα. Μετά το τέλος της σεζόν υπήρξε μία πρώτηεπαφή, χωρίς όμως να δοθεί η παραμικρή συνέχεια. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά μάλιστα έχει ενοχλήσει το διεθνή σέντερ, ο οποίος περίμενε διαφορετική αντιμετώπιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ