ΑΕΚ-ΑΕΛ 79-73
Τέλος του πρώτου γύρου και η ΑΕΚ έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της. Έτσι καταγράφεται στην βαθμολογία αυτό σας λέμε ότι σημαίνει το 79-73 επί της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ.
Τέλος του πρώτου γύρου και η ΑΕΚ έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της. Έτσι καταγράφεται στην βαθμολογία αυτό μετά από το 79-73 επί της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ. Αγώνας πραγματικά για την σωτηρία, καθώς οι αντίπαλοι πάλεψαν σκληρά αλλά στο τέλος, αυτή είναι η μοίρα του ελληνικού μπάσκετ, φέρνει την φανέλα να νικάει μία καλή ομάδα. Γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο δικέφαλος αλλά οι φιλοξενούμενοι.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ έδειξε ότι τα χρήματα και όχι οι φανέλες κάνουν την διαφορά Οι βυσσινί πιο πλούσιοι από αυτή την ΑΕΚ, έχουν τέσσερις ικανότατους ξένους, ενώ ο Αλεξανδρής και οι παίκτες του στηρίζονται από 1,5. Όσο οι Έλληνες έχουν δυνάμεις τότε οι κιτρινόμαυροι έχουν τύχη. Μετά το 13-8 η ΑΕΛ γύρισε τον αγώνα χάρις στον νεοαποκτήθέντα Νάγκις και με τρίποντο του Παπανικολόπουλου πέρασε μπροστά 16-18 στο 10. Η αδυναμία να περάσει η μπάλα στην ρακέτα και η παθητική ζώνη, έδωσε στους παίκτες του Χριστόπουλου προβάδισμα 32-38 καθώς το ένα τρίποντο διαδεχόταν το άλλο. Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 38-38 με τον Ταπούτο να είναι συγκλονιστικός.
Η μπάλα πέρασε στην ρακέτα στα εννέα λεπτά της τρίτης περιόδου κάτι που βοήθησε τον δικέφαλο να έχει εύκολους πόντους από τον Σκοτ, τον Κόμματο και τον Ταπούτο και ως αποτέλεσμα να ξεφύγει 58-51 στο 28. Η διαφορά συντηρήθηκε μέχρι το 61-54, όταν ο Λι με συνεχόμενα καλάθια και ο Παπανικολόπουλος με εύστοχα σουτ μείωσαν 63-63 και 65-65. Ο Μάκης Νικολαϊδης πέτυχε πέντε από τους επτά πόντους της ομάδας του στο σερί 7-0 και ο Γιάννης Γκαγκαλούδης πρόσθεσε δύο επικά-ηρωϊκά καλάθια για να δώσει αέρα εννέα πόντων 76-67 στο 38.20.
Στο τέλος μέτρησε πολύ η προσωπικότητα των γηπεδούχων ίσως και το κόλλημα της ΑΕΛ που τελικά δεν πίστεψε ότι έχει δικαίωμα στην νίκη απέναντι στις φανέλες του δικεφάλου.
ΣΤΑΡ
Οι 80-100 γνωστοί άγνωστοι της εξέδρας. Δεν περιμένουν ενίσχυση ούτε από διοίκηση ούτε από τους ομοϊδεάτες τους, οργανωμένους και μη, οπότε στο τέταρτο δεκάλεπτο έκαναν παιχνίδι. Με φωνή, στήριξη και μία πολύ έξυπνη κάθοδο πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ για να δώσουν περισσότερο κουράγιο, αναδείχθηκαν στον πολυτιμότερο παίκτη. Είχαν και συμπαράσταση από Νικολαϊδη-Γκαγκαλούδη στο τέλος για να πάρουν την νίκη.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
Σταθερά η διοίκηση της ΑΕΚ. Ίσως να είναι καλύτερο να πέσει η ομάδα από το να φορέσει την φανέλα του δικεφάλου ένας Αμερικανός επιπέδου Πένλαντ που πέρυσι έπαιξε δοκιμαστικά στον υποβιβασθέντα Κολοσσό Ρόδου. Καμιά φορά η αξιοπρέπεια κάνει μία ομάδα μεγάλη και όχι η κατηγορία.
ΣΧΟΛΙΟ
Είναι κατάντια για την ΑΕΚ να αποτελεί η ΑΕΛ, φιλοξενούμενη ούσα την ιστορία του αγώνα. Ο Αλεξανδρής και οι παίκτες κάνουν ό,τι μπορούν αλλά είναι απελπιστικά μόνοι. Από την άλλη πλευρά οι βυσσινί με τέσσερις καλούς ξένους απέτυχαν να πιστέψουν στην νίκη και να δείξουν ότι αξίζουν την παραμονή. Στο τέλος φάνηκε ότι οι παίκτες της ομάδας του κάμπου δεν υπολόγισαν την αξία τους και φοβήθηκαν τις κίτρινες φανέλες.
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 38-38, 58-54, 79-73
ΑΕΚ: Γκαγκαλούδης 7, Πρ.Νικολαΐδης 20 (2), Ταπούτος 18 (1), Μάγλος 1, Μαγκουνής 2, Κόμματος 11 (2), Βετούλας 2, Πέρκοβιτς 7, Σκοτ 11
ΑΕΛ: Λι 14 (1), Τραϊανός, Παπανικολόπουλος 14 (2), Νάγκις 12 (2), Ρομέρο 8 (1), Ορφανός 3 (1), Μπόλιτς 13 (1), Παυλίδης 4, Τσιάκος 5