ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζήσης: “Δεν είναι… κυπελλάκι”

Στη σημασία που έχει ο θεσμός του Κυπέλλου στάθηκε ο Νίκος Ζήσης και δεν απέκλεισε την πιθανότητα επιστροφής του στην Ελλάδα.

Ζήσης: “Δεν είναι… κυπελλάκι”
zisis.jpg

« Δυστυχώς, συμπίπτουν χρονικά οι διοργανώσεις, μας πιάνει απογοήτευση και ως εκ τούτου υποβαθμίζουμε στην Ελλάδα το θεσμό. Είναι κρίμα, επειδή ένας αγώνας Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι σίγουρα ένα από τα πιο ωραία ντέρμπι στην Ευρώπη, μαζί με το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ. Έτσι, όμως, όπως γίνεται, στο Ελληνικό με άδειες εξέδρες, ενώ όλοι ξέρουμε από την αρχή της χρονιάς ότι θα συναντηθούν οι δυο τους, υποβαθμίζεται ο θεσμός.

Ο τίτλος είναι πολύ σημαντικός, δεν είναι Κυπελλάκι… Δεν είναι όπως το πρωτάθλημα, το οποία είναι ένας μαραθώνιος, αλλά έχει μεγάλη σημασία», δήλωσε ο Νίκος Ζήσης στον «Τύπο της Κυριακής».

« Είναι αλήθεια ότι έχουμε περισσότερους οπαδούς παρά φιλάθλους. Όσο περνάνε τα χρόνια οδηγούμαστε σε τέλμα. Αν δεν παρθούν αποφάσεις για αλλαγές, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τον τελικό με άδειες εξέδρες και το μπάνερ με το σήμα της ομοσπονδίας στο φόντο», πρόσθεσε ο διεθνής άσος.

Έπειτα, ο Νίκος Ζήσης αισιοδοξεί ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα: « Το ελπίζω και εύχομαι. Νομίζω ότι εκτός Αθηνών σε μερικά χρόνια θα μπορούσαμε να δούμε έναν τελικά Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Και γιατί όχι να μην είχαμε φέτος ένα Final 4 με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ, που είναι αρκετά ανταγωνιστικοί; Με αυτόν τον τρόπο θα ανέβαιναν η φήμη και η δόξα του νικητή. Πιστεύω ότι αξίζει το ελληνικό μπάσκετ μια ακόμα ευκαιρία. Ακόμα κι αν δεν θα μπορούσαμε ποτέ να έχουμε αγώνα στην Ελλάδα με την παρουσία μόνο δέκα αστυνομικών».

Όσον αφορά τον πιθανό επαναπατρισμό του και αν τον επηρεάζουν οι συνθήκες στο ελληνικό μπάσκετ, σχολίασε: « Όχι, πάντα έχω στο μυαλό μου την επιστροφή. Δεν λέω ποτέ ‘όχι’ στην Ελλάδα. Υπήρχαν προτάσεις κατά το παρελθόν και είχα φτάσει πολύ κοντά, αλλά αυτό είναι και θέμα συγκυριών. Το συμβόλαιο ι μου τελειώνει το καλοκαίρι και ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει».

Η SUPER BALL αυτή την Κυριακή… “παίζει” με δύο μπάλες! Η εκπομπή αρχίζει αμέσως μετά τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ (21:00) και σας μεταφέρει τον παλμό του σπουδαίου αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ΖΩΝΤΑΝΑ από το γήπεδο του Ελληνικού. Στο επίκεντρο της εκπομπής και η 21η αγωνιστική της Super League με σχόλια, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ