ΣΤΗΛΕΣ

Προσωπική διαφήμιση…

"Αγαπητοί τηλεθεατές βρισκόμαστε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα μεταξύ του Βαρδινογιαννικού και του Μαρινακικού. Αποτέλεσμα 0-0 και πρόκειται να ζήσουμε ένα θρίλερ, αφού με ισοπαλία καμία από τις δύο ομάδες δεν κατακτά το πρωτάθλημα, που πηγαίνει στα χέρια του Αδαμιδικού, ο οποίος νωρίτερα νίκησε τον Ζαγορακικό". Όποιος γέλασε με το αστείο, να παίρνει η ποδοσφαιρική ομάδα το όνομα του προέδρου της, ας μη βιαστεί να συμπληρώσει ότι "δεν γίνονται αυτά τα πράγματα". Γίνονται και παραγίνονται.

Προσωπική διαφήμιση…

Η Λεβάντια Ταλίν από την Εσθονία σήμερα το απόγευμα θα δώσει στην Ουγγαρία τον υπέρ πάντων αγώνα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League απέναντι στη Ντεμπρετσένι. Η τυχόν πρόκρισή της θα αποτελέσει την καλύτερη… προσωπική διαφήμιση για τον πρόεδρό της, τον Βίκτορ Λεβάντα, που ονειρεύεται να τη δει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ουκρανός στην καταγωγή Λεβάντα ήταν από τους πρωτοπόρους μιας δράκας ανθρώπων που σήμερα ονομάζουμε “ολιγάρχες”. Νέοι και φιλόδοξοι (κάποιες φορές και αδίστακτοι), με τις κατάλληλες… γνωριμίες όταν έπεσε το κομουνιστικό καθεστώς στην πρώην ΕΣΣΔ, εκμεταλλεύθηκαν την αναμπουμπούλα της μετάβασης στον καπιταλισμό και βρέθηκαν με τεράστιες περιουσίες μέσα σε λίγους μήνες. Ο Λεβάντα ίδρυσε το 1991 την εταιρεία OU Levadia με αποκλειστική ενασχόληση το σιδηρομετάλλευμα και αυτή τη στιγμή ελέγχει το 89% της παραγωγής των εσθονικών εργοστασίων. Η μία επιχείρηση έφερε την άλλη και σήμερα η Levadia έχει έναν τεράστιο κύκλο δραστηριοτήτων, με κύριο αντικείμενο τις σιδηροκατασκευές.



Το 1998 ο Λεβάντα αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και στήριξε μια μικρομεσαία ομάδα από τα περίχωρα του Ταλίν, την Ολούμπ Μααρντού. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή του Μααρντού ζουν οι περισσότεροι Ουκρανοί που βρίσκονται στην Εσθονία. Ο Λεβάντα, όμως, απαίτησε για να δώσει τα λεφτά του να μετονομαστεί η ομάδα και σε τέτοιες ρευστές συνθήκες αυτό ήταν το πιο εύκολο: Η Λεβάντια Μααρντού στην πρώτη της κιόλας σεζόν με αυτό το όνομα τα σάρωσε όλα στην Εσθονία: Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ. Έκτοτε μετακόμισε στο κεντρικό Ταλίν, ώστε να αντιπροσωπεύει πια όλη την πρωτεύουσα κι όχι ένα κομμάτι της και άρχισε να συλλέγει τίτλους. Την τελευταία δεκαετία έχει επτά πρωταθλήματα και όλα δείχνουν ότι στο τέλος αυτής της σεζόν θα πανηγυρίσει το όγδοο.



Η κάψα, βέβαια, του Λεβάντα είναι το Champions League. Μέχρι στιγμής μόνο μία φορά έφτασε στον τρίτο προκριματικό γύρο κι εκεί του έκοψε το δρόμο η σημερινή του αντίπαλος, η ουγγρική Ντεμπρετσένι. Ο Λεβάντα είδε το παιχνίδι της κληρωτίδας, που τον έφερε πάλι φέτος αντιμέτωπο με την ίδια ομάδα, ως ευκαιρία για εκδίκηση, και πράγματι η ομάδα του έπαιξε πολύ καλά για τα δεδομένα της πριν μία εβδομάδα στο Ταλίν, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει. Το 1-1, το οποίο διαμορφώθηκε με γκολ των Ούγγρων στις καθυστερήσεις, προφανώς χρίζει φαβορί τη Ντεμπρετσένι, που έχει τη ρεβάνς στην έδρα της.



Η Λεβάντια, συνηθισμένη σε παιχνίδι κυριαρχίας εντός των συνόρων και σε πολλά γκολ, δεν έχει να χάσει τίποτε απόψε. Η αμυντική τακτική δεν τη συμφέρει, καθώς θέλει τουλάχιστον ένα γκολ για να ελπίζει σε πρόκριση. Με δεδομένο ότι και η Ντεμπρετσένι στα εντός έδρας παιχνίδια της επιδιώκει να ανοίγει το ρυθμό και αισθάνεται ποιοτικά ανώτερη από την αντίπαλό της, η επιλογή του over 2,5 γκολ φαίνεται πιο πιθανή από την απόδοση που δίνεται.

BETFAIR: 1,94
BETOTO: 1,75
BETCLIC: 1,75

Δεν μας… άγχωσε καθόλου η χθεσινή επιλογή του under στο παιχνίδι της Νιου Σεντς με τη Μποέμιανς. Την χάσαμε από το πρώτο 20λεπτο, όταν οι Ουαλοί με καταιγιστική απόδοση προηγήθηκαν 3-0. Το τελικό 4-0 αποτελεί χωρίς αμφιβολία τη μεγαλύτερη νίκη ουαλικής ομάδας στην ιστορία του Champions League. Χαλάλι τους…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: 31/60
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ: +17,4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK