Καλύτερα ο Κούμπιτσα, ποιοι είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το μετεγχειρητικό στάδιο του Ρόμπερτ Κούμπιτσα, δύο μέρες μετά την επτάωρη επέμβαση που υποβλήθηκε, για την αποκατάσταση των πολλαπλών καταγμάτων που υπέστη στο χέρι και το πόδι του.
Ο επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σάντα Κορόνα του Πίετρα Λιγκούρε, Τζιόρζιο Μπαραμπίνο, δήλωσε για το θέμα: ” Ο νοσηλευόμενος ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία. Διατηρεί τις αισθήσεις του και η κατάστασή του είναι σταθερή”.
Ο Πολωνός πιλότος, που θα πρέπει να περιμένει μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για να διαπιστωθεί αν η επέμβαση στο δεξί χέρι ήταν επιτυχημένη, θα μπει και πάλι στο χειρουργείο, αυτή τη φορά για να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε αγκώνα και ώμο.
Όσον αφορά στο διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης, μία πρώτη εκτίμηση από τον χειρούργο, Ιγκόρ Ροσέλο, κάνει λόγο για έναν χρόνο, ενώ πιο αισιόδοξος ήταν ο επικεφαλής της Λότους Ρενό, Έρικ Μπουγιέ, που ελπίζει σε ταχύτερη επιστροφή του 26χρονου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απόφαση της ομάδας αναφορικά με τον αντικαταστάτη του Κούμπιτσα, με τους Μπρούνο Σένα, Ρομέιν Γκροσεάν, Νικ Χάιντφιλντ και Βιταντόνιο Λιούτζι να αποτελούν υποψήφιους για να να επανδρώσουν τη Λότους με τον Βιτάλι Πετρόφ.
Ένας εξ αυτών, ο Λιούτζι, που επισκέφθηκε τον άτυχο πιλότο, δήλωσε: ” Θα μου άρεσε να συνεργαστώ με τη Λότους, ωστόσο αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι η αποκατάσταση της υγείας του Κούμπιτσα”.
Πλάνα από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο του άτυχου πιλότου