Γρίφος η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Οσοι είδαν το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Νόρτζελαντ, ίσως κατάλαβαν κάποιες από τις σκέψεις του Ερνέστο Βαλβέρδε για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Αναφερόμαστε στον χώρο του κέντρου και συγκεκριμένα στον αντικαταστάτη του Ιεροκλή Στολτίδη.
Με δεδομένη, λοιπόν, την απουσία του Στολτίδη, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Αντζα ως χαφ δίπλα στον Ντουντού, με τον Βραζιλιάνο να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Ολα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση πως ο Ντουντού θα αγωνιστεί, αν και είναι σχεδόν απίθανο να απουσιάσει. Στην περίπτωση, όμως, που ο Βαλβέρδε θεωρήσει ότι είναι ανέτοιμος και τον αφήσει στον πάγκο, τότε ο Τοροσίδης θα πάρει θέση δίπλα στον Αντζα και ο Γκαλίτσιος θα πάρει για δεύτερη σερί φορά φανέλα βασικού, στο δεξί άκρο της άμυνας. Είπαμε, όμως, πως αυτή η περίπτωση συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.
Επανερχόμαστε, λοιπόν, στην πρώτη περίπτωση, με Αντζα και Ντουντού αμυντικά χαφ. Αυτό σημαίνει πως ο Τοροσίδης θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Ζεβλάκοφ και Α.Παπαδόπουλος τα στόπερ και ο Ντομί στα αριστερά.
Από κει και πέρα, η λογική θέλει τον Τζόρτζεβιτς να επιστρέφει στο βασικό σχήμα και να παίρνει θέση αριστέρα, με τον Γκαλέτι στα δεξιά. Δεν αποκλείεται όμως να δούμε τον Λέτο αντί του Τζόλε, αφού και πιο έτοιμος είναι και σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται.
Ο Μπελούτσι είναι δεδομένο πως θα έχει φανέλα βασικού, ενώ το 4-5-1 του Ισπανού θέλει τον Ντιόγο μόνο μπροστά και τον Κοβάσεβιτς στον πάγκο. Η αντίθετη περίπτωση (Ντιόγο στον πάγκο, Κοβάσεβιτς στην ενδεκάδα) είναι δύσκολο να τη δούμε. Εκτός αν γίνει η έκπληξη και ο Βαλβέρδε προτιμήσει το 4-4-2 και δούμε και τους δύο στην επίθεση. Εδώ, όμως, κάποιος από τους Αντζα, Ντουντού, Γκαλέτι και Τζόρτζεβιτς (ή Λέτο) πρέπει να μείνει στον πάγκο.
Στα της προπόνησης, τέλος, οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν το πρωί της Παρασκευής. Ο Στολτίδης ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ ο Λεονάρντο έκανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο. Οι Ντουντού και Πατσατζόγλου ακολούθησαν μεγάλο μέρος της προπόνησης της ομάδας.
Το Σάββατο, οι “ερυθρόλευκοι” θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους με την προπόνηση που θα γίνει στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.
* Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η βραβευμένη αεροπορική εταιρία από το Dubai “Emirates” θα παρουσιάσουν τη συνεργασία τους, σε ειδική εκδήλωση, που θα γίνει την Κυριακή 5/10/08 και ώρα 19:15 στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του σταδίου “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.