Ευρωπαϊκό Εφήβων: Δεύτερη νίκη για την Εθνική
Τα χνάρια της Εθνικής Νέων Ανδρών ακολουθεί η Εθνική Εφήβων, η οποία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας έφτασε στη δεύτερη νίκη (σε δύο αγώνες) για τον 4ο όμιλο, επικρατώντας 59-57 της Σερβίας.
Η ομάδα του
Γιώργου Βλασσόπουλου στήριξε την προσπάθειά της στην άμυνα και δικαιώθηκε, αν και στο πρώτο δεκάλεπτο αντιμετώπισε κάποια προβλήματα απέναντι στους “πλάβι”. Στη δεύτερη περίοδο, μάλιστα, η Εθνική ομάδα είχε προβλήματα τόσο με φάουλ (τρία οι
Καμπούρης,
Μελισσαράτος), όσο και με τα ριμπάουντ (14-26 οι Σέρβοι), με συνέπεια να μείνει πίσω στο σκορ (31-24).
Το ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, με ηγέτη τον Λίνο Χρυσικόπουλο (ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους) έφερε το ματς στα ίσια στο 23′ (33-33). Από εκεί και πέρα καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει με περισσότερους από έξι πόντους και όλα εξαρτήθηκαν από την ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά. Αυτή αποδείχθηκε προτέρημα του Μαυρογιάννη, που με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό 59-57 υπέρ της Εθνικής.
Τα δεκάλεπτα: 9-14, 24-31, 42-45, 59-57
Ελλάδα: Μοτσενίγος 9 (2), Φασένγκας, Ψαρόπουλος 4, Αντωνάκης 10 (2), Μαυρογιάννης 4, Δερμιτζάκης 1, Παπαδιονυσίου 2, Τσαλκιτζής, Μελισσαράτος, Καμπούρης 4, Μολφέτας, Χρυσικόπουλος 24
Σερβία: Πέτκοβιτς 2, Βουγιόσεβιτς 2, Λάμπιτς 6, Νάστιτς 6, Μπογκντάνοβιτς 3(1), Ιγκρουτίνοβιτς 2, Λούκοβιτς, Γκουγιάνισιτς 17(1), Ντούμιτς 6, Ντρένοβατς 9, Σιλάντι 3(1), Μπέσοβιτς
Αλφα Φασένγκας δεν αγωνίστηκε κατόπιν γνωμάτευσης του γιατρού της Εθνικής λόγω του τραυματισμού του στη μύτη. Είναι πιθανό να αγωνιστεί κόντρα στην Κροατία το Σάβββατο (24/7, 16:45).
Γιώργος Βλασσόπουλος: “Κατ’ αρχήν να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν απέναντι σε μια ομάδα που είναι από τα φαβορί για το πρωτάθλημα. Ήταν ένα μεγάλο ματς για εμάς στην άμυνα. Στο α? ημίχρονο ήμασταν κακοί και αγχωμένοι και στην επίθεση δεν βρίσκαμε λύσεις στην άμυνα των Σέρβων. Στο β? ημίχρονο συζητήσαμε με τα παιδιά, καταφέραμε να βγάλουμε παιχνίδια που έχουμε ετοιμάσει και να εκμεταλλευτούμε τον Λίνο (σ.σ. Χρυσικόπουλο) στην επίθεση. Βάζοντας κάποια σουτ με τον Αντωνάκη και τον Μοτσενίγο, ανοίξαμε την άμυνα των Σέρβων και περάσαμε μπροστά. Δεν κάναμε φάουλ στην τελευταία φάση και δικαιωθήκαμε. Κοιτάζουμε το επόμενο ματς με την Κροατία. Θα παλέψουμε για τη νίκη για να πάμε με το απόλυτο στην επόμενη φάση”.
Τάσος Αντωνάκης: “Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα και αυτό ήταν το κλειδί. Παίξαμε ομαδικά, παρ’ όλο που χάναμε σε όλο το ματς, πήραμε το προβάδισμα στο τέλος και το κρατήσαμε. Είμαστε ομάδα παίζει ο ένας για τον άλλον. Πάμε για την πρώτη θέση στον όμιλο για να έχουμε ένα καλό προβάδισμα στη συνέχεια”.
Πέτρος Μελισσαράτος: “Ηταν πολύ δυνατό ματς. Καταφέραμε μέσα από τα φιλικά που είχαμε δώσει με τη Σερβία να δούμε τα λάθη μας να τα βελτιώσουμε και να μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε εδώ. Ήταν πολύ καλή νίκη, και ευελπιστούμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια”.