ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωστένογλου: “Οχι στην προπαίδεια”

«Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα – με τον τρόπο που αρμόζει στην ΑΕΛ – για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου», δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς ως τοπικό ντέρμπι, αλλά ως ένα παιχνίδι στο οποίο έχουμε περισσότερο εμείς την ανάγκη των βαθμών».

Κωστένογλου: “Οχι στην προπαίδεια”
Επέστησε προσοχή στους κινδύνους που μπορεί να κρύβει ο υπέρμετρος φανατισμός, η… προπαίδεια και το «πρέπει, οπωσδήποτε» της νίκης, επαναλαμβάνοντας: «Αν πάμε στην προπαίδεια του 3 Χ 5 =15 βαθμοί εντός, σας το λέω – πολύ αυστηρά – ότι θα πέσουμε στη Β’ Εθνική. Αν πάμε στη λογική ότι έχουμε αυτή τη στιγμή το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και – όχι πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε, αλλά πάση θυσία να έχουμε καλή εικόνα – να ξέρετε ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής θα είναι πολύ θετικό».

Εξήγησε ότι τις προϋποθέσεις της επιτυχίας και της νικηφόρας πορείας δημιουργούν η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα με την οποία μια ομάδα λειτουργεί σε όλες της τις εκφάνσεις: «Η εν γένει καθημερινή μας συμπεριφορά θα επιβεβαιώνει ή θα αναιρεί το αν μπορούμε ή όχι να τα καταφέρουμε. Τι θα οδηγήσει στη νίκη; Η σοβαρότητα από την πρώτη μέρα, από την πρώτη στιγμή που θα τελειώσει ένα ματς όπως, για παράδειγμα, αυτό της Τρίπολης. Την ώρα που τελειώνει ένα παιχνίδι.

Το πώς συμπεριφέρονται οι ποδοσφαιριστές μας μετά από ένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, τη συμπεριφορά απέναντι στους δημοσιογράφους, στις δηλώσεις τους, καθώς ταξιδεύουμε, όταν επιστρέφουμε στην πρώτη προπόνηση μετά από ένα ματς. Εκεί φαίνεται η δομή μιας ομάδας. Ο φίλαθλος βλέπει την τελευταία εικόνα. Ο προπονητής – αν θέλει να συγκροτήσει μια σωστή ομάδα – με το σφύριγμα της λήξης ενός παιχνιδιού σκέφτεται όχι το επόμενο ματς, αλλά το πώς θα κάνει πιο σοβαρή και πιο υπεύθυνη την ομάδα του Έχοντας πίστη καθημερινά, ότι εμείς θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, νομίζω ότι πολύ σύντομα θα το δούμε και στην πράξη».

10 ΧΡΟΝΙΑ CONTRA.GR

Θα γιορτάσουμε τα δέκα χρόνια του Contra.gr σε ειδική εκδήλωση. Το Contra.gr θα τιμήσει 10 Μεγάλα Γεγονότα, 10 Ανεπανάληπτες Στιγμές που ΕΣΕΙΣ θα αναδείξετε στην ψηφοφορία που θα κρατήσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου. Επιπλέον ένας μεγάλος τυχερός θα κερδίσει ένα αυτοκίνητο Chevrolet Matiz αξίας 9.200euro. Ψηφίστε τώρα εδώ!

Αναφερόμενος στον αγώνα της Τρίπολης τόνισε: «Θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου – αν εμείς καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε – ο βαθμός θα αποδειχθεί πολύτιμος. Τώρα δεν φαίνεται. Σε ένα μήνα, όμως, θα φανεί».

Με αφορμή τη χρησιμοποίηση του Ρέντζα προανήγγειλε κι άλλες ευκαιρίες σε νεαρούς «αν και η κατάσταση δεν είναι τέτοια που να μου επιτρέπει να παίρνω πιο… αισιόδοξες αποφάσεις. Αλλά να ξέρετε ότι όταν το κάνω, δεν θα το κάνω για να εντυπωσιάσω», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τη σύνδεση των φιλάθλων με την ομάδα: «Παρόλο που βρίσκομαι στον χώρο του ποδοσφαίρου πολλά χρόνια και ενώ είχα αίσθηση όλο αυτό το διάστημα για τη Λάρισα, δεν το είχα σκεφτεί.

Όμως τώρα το ζω τώρα για πρώτη φορά: Ότι από την επόμενη κιόλας ημέρα ενός παιχνιδιού από τον μικρότερο ως και τον πιο ηλικιωμένο, όλοι οι φίλαθλοι ασχολούνται με τον επόμενο αντίπαλό μας. Διαπίστωσα, λοιπόν, ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την ομάδα. Γνώριζα για τη δυναμική της ΑΕΛ αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι μία πόλη κινείται και ζει με τη σκέψη στον ποδοσφαιρικό αντίπαλό της. Αυτό με ικανοποίησε πάρα πολύ και με ξάφνιασε θετικά. Όσο αφορά στο κάλεσμα στον κόσμο, πάντα θα το κάνω και θα έλεγα ότι είναι από τις μοναδικές περιπτώσεις στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας που ο κόσμος δίνει βροντερό «παρών» ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση της ομάδας και αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο.

Εγώ είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και από την παρουσία και τη στήριξη προς τους ποδοσφαιριστές μας. Θέλω να βλέπω λοιπόν γεμάτο το νέο μας γήπεδο και θεωρώ ότι ο κόσμος της ΑΕΛ έχει δώσει με το παραπάνω την παρουσία του στην ομάδα. Ζητάω ως και το τέλος του πρωταθλήματος να είναι παρατεταμένη η παρουσία του για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK