Τεν Κάτε: “Αντιδράσαμε σωστά”
Ικανοποιημένος από τη συνολική αντίδραση της ομάδας μετά το ήττα στην Κύπρο αλλά και την εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Χενκ Τεν Κάτε μετά το 2-0 επί του Λεβαδειακού.
Υπήρχε πάρα πολλή πίεση μετά το αποτέλεσμα στην Κύπρο. Η αντίδρασή μας ήταν καλή. Ήμασταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο και δημιουργήσαμε έξι φάσεις για γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο με την ασφάλεια του 2-0 κάποιοι παίκτες προτίμησαν να μείνουν πίσω, φοβούμενοι το λάθος. Είχαμε αρκετούς νεαρούς παίκτες στην ενδεκάδα που τα πήγαν καλά “.
Ερωτηθείς για τη νέα θέση του Αντρέας Ίβανσιτς υποστήριξε ότι ” στο πρώτο ημίχρονο πήγε πολύ καλά. Στο δεύτερο κουράστηκε γιατί η συγκεκριμένη θέση χρειάζεται πολύ τρέξιμο. Είμαι χαρούμενος που μπορεί να ανταποκριθεί και στις δύο θέσεις “.
Μόμτσιλο Βούκοτιτς είπε: ”
Συγχαρητήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Για την εξέλιξη του αγώνα ήταν καθοριστική η φάση του δεύτερου γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε σωστά και έμεινα ευχαριστημένος γιατί δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις. Θέλουμε βαθμούς στα εντός έδρας παιχνίδια“.
Για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ολλανδός τόνισε: ”
Την Τρίτη φεύγουν 14 παίκτες για 10 ημέρες. Δεν είναι καλό για την προετοιμασία μας. Θα ήθελα για το εν λόγω ματς να έχω τους παίκτες μια εβδομάδα, όμως τώρα θα γυρίσουν την Παρασκευή. Αποτελεί πάντως πλεονέκτημα ότι οι Καραγκούνης και Ρουκάβινα θα έχουν περισσότερες προπονήσεις. Δεν είναι πάντως ένα καθοριστικό για το πρωτάθλημα παιχνίδι, αφού θα είναι το πέμπτο από τα τριάντα. Καθοριστικό είναι το παιχνίδι με τη Βέρντερ“.
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τζόρβα σημείωσε: ” Ο Μάριο ήταν βασικός για καιρό. Έκανε καλές εμφανίσεις και κάποιες όχι. Είναι η ώρα να αξιολογηθεί ο Τζόρβας και θα συνεχίσει για ένα-δύο παιχνίδια. Είχε καλές επεμβάσεις και αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή του. Ο τρόπος που κατηύθηνε την ομάδα με ικανοποίησε “.
Τέλος ρωτήθηκε για το σύστημα: ” Παίξαμε πάλι 4-2-3-1. Στην Ευρώπη ίσως παίζουμε διαφορετικά, αλλά στην Ελλάδα αυτό θα χρησιμοποιούμε, ανάλογα με τον αντίπαλο. Αυτή τη φιλοσοφία θέλουμε να περάσουμε“.