Κόκκαλης: “Κανονίστε την πορεία σας!”
Σε προσωπική υπόθεση έχει μετατρέψει το φινάλε της περιόδου ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη την Τετάρτη και έκανε αυστηρές συστάσεις στους ποδοσφαιριστές. "Κοιτάξτε μην αγριέψω...", είπε φεύγοντας.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης μάλιστα, τους επισήμανε χαρακτηριστικά, ” κανονίστε την πορεία σας “, προσθέτοντας: ” Να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό γιατί πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τα έξι παιχνίδια που μας απομένουν “. Όπως ήταν αναμενόμενο, αναφέρθηκε και στον νέο τεχνικό, Χοσέ Σεγκούρα. ” Τον στηρίζω και τον εμπιστεύομαι, κοιτάξτε να συνεργαστείτε καλά “, μετέφερε στους παίκτες.
Το μεγάλο αφεντικό των Πειραιωτών, μεταξύ άλλων επικαλέστηκε κι ένα σκηνικό από την πολιτική και την οικογένεια Παπανδρέου (!) για να μεταφέρει ότι σημασία έχουν οι πράξεις και όχι τα… λόγια, δηλαδή οι υποσχέσεις.
Σε κάποια στιγμή, ο κ. Κόκκαλης ζήτησε και από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρζεβιτς, να δώσει μία εξήγηση, όχι όμως σαν κι αυτές του παρελθόντος! Φεύγοντας μάλιστα από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, πέταξε και την ατάκα, ” κοιτάξτε να μην αγριέψω “, για να… κλείσει με ένα χαμόγελο.
Με αυτή του την κίνηση αναμφισβήτητα, ήθελε να δείξει πως δεν ευθύνεται μόνο ο Λεμονής για την κακή εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Έστειλε το μήνυμα στους παίκτες και πλέον περιμένει… Άλλωστε, όλα είναι σχετικά, όσον αφορά στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός έχει έξι ματς πρωταθλήματος και το κύπελλο. Υπάρχει, όμως και η περίπτωση να κάνει δεκαέξι (έξι πρωταθλήματος, έξι στα πλέι-οφ, ένα με Ηρακλή στη ρεβάνς κυπέλλου, δύο στα ημιτελικά και ένα ο τελικός, σε περίπτωση πρόκρισης).
Αυτό ωστόσο που έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση στους παίκτες, ήταν η αίσθηση του Σωκράτη Κόκκαλη, ότι αν κάνουν τις έξι νίκες, θα κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Σαν να είναι τόσο σίγουρος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, πως ο Παναθηναϊκός κάπου θα κάνει την γκέλα…
Τα “ερυθρόλευκα”
* Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σλοβενίας και του Κονγκό, ενημέρωσαν την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την κλήση στις εθνικές τους ομάδες, των Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Μίρνες Σίσιτς και Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα, αντίστοιχα.
* Για τον Ζεβλάκοφ η κλήση αφορά το φιλικό παιχνίδι Πολωνία – Ηνωμένες Πολιτείες που θα γίνει στην Κρακοβία στις 26 Μαρτίου. Για τον Σίσιτς η κλήση του αφορά τον φιλικό αγώνα Ουγγαρία – Σλοβενία που θα γίνει στις 26 Μαρτίου στο Ζαλαεγκερζέκ και τέλος για τον Λούα Λούα η κλήση του αφορά τα φιλικά παιχνίδια που θα γίνουν στο Παρίσι με την Γκαμπόν (25 Μαρτίου) και την Αλγερία (27 Μαρτίου). Ο Κονγκολέζος πάντως, δεν θα μπορέσει, αφού είναι τραυματίας.
* Μετά τον Καβαλιέρη, λύθηκε η συνεργασία της ΠΑΕ με τον, μέχρι σήμερα επιστημονικό συνεργάτη της ομάδας, Όμηρο Εμμανουηλίδη.