ΜΠΑΣΚΕΤ

Άρης-Κολοσσός 51-47

Ζειν επικινδύνως Ο Άρης έχει μάθει να επιβιώνει μέσα από περίπλοκες καταστάσεις. Όπως αυτή που του προκάλεσε ο Κολοσσός. Οι Κλαρκ, Ντικούδης και Χατζηβρέττας κουβάλησαν την ομάδα τους στα δύσκολα και το 51-47 επί των "θαλασσί" σφράγισε την τέταρτη νίκη των "κίτρινων" στο πρωτάθλημα.

Άρης-Κολοσσός 51-47
Έτσι κρίθηκε



Ο Κολοσσός πήγε το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε. Η άμυνα των “θαλασσί” έκλεινε μέσα για να αποτρέπει τις κινήσεις στο ζωγραφιστό και άφηνε ελεύθερα τα σουτ από την περιφέρεια. Από τη στιγμή που γηπεδούχοι ήταν άστοχοι από μακριά, ήταν δεδομένο πως θα έχουν πρόβλημα. Όπως και είχαν. Οι Ρόδιοι “έχτισαν” γρήγορα μια διαφορά (10-17) και διατήρησαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου (14-27, 22-30), δημιουργώντας τριγμούς στους Θεσσαλονικείς.



Ο Άρης είχε μόνο την προσωπικότητα συγκεκριμένων παικτών του να αντιπαραβάλει. Ο Ντικούδης ηγήθηκε της αντεπίθεσης και οι “κίτρινοι”, κάνοντας καλή δουλειά στην άμυνα, πέρασαν μπροστά 33-32 (σερί 9-0). Ο Ασημακόπουλος έδωσε εκ νέου αέρα στον Κολοσσό (39-43), αλλά έκανε τις λάθος επιλογές την πιο κατάλληλη στιγμή. Διαδοχικά τρίποντα χωρίς συγκεκριμένο λόγο και δεύτερες ευκαιρίες στον Άρη. Άλλο που δεν ήθελε ο Κλαρκ και η παρέα του. Γρήγορα ολοκλήρωσαν ένα σερί 9-0 και προσπερνώντας 48-43 έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη. Το 48-47 προκάλεσε μια κάποια αγωνία, αλλά οι βολές ήταν εύστοχες, την ίδια ώρα που οι παίκτες του Σφαιρόπουλου υπέπεσαν σε λάθη.

Το αστέρι

Ο Ντικούδης κράτησε τον Άρη όρθιο στα δύσκολα και ο Κλαρκ υπέγραψε τη νίκη επί του Κολοσσού. Συμπαίκτες είναι θα τα… βρουν.

Απογοήτευση

Ο τρόπος που ο Κολοσσός διαχειρίστηκε το 39-43 ήταν ακατάλληλος. Σαν να δείλιασαν οι «θαλασσί» μπροστά στο φάσμα μιας τεράστιας επιτυχίας στο Αλεξάνδρειο.

Σχόλιo

Ο Άρης νίκησε μόνο και μόνο επειδή ήταν Άρης. Οι κίτρινες φανέλες και η προσωπικότητα συγκεκριμένων παικτών δεν φέρουν το ίδιο βάρος με τις αντίστοιχες θαλασσί του Κολοσσού. Δεν αδικούμε σε καμία περίπτωση την προσπάθεια των παικτών του Σφαιρόπουλου. Την πραγματικότητα καταγράφουμε. Η οποία μάλιστα λέει ότι ο Άρης όπως είναι σήμερα δύσκολα θα διεκδικήσει την παρουσία του στην πρώτη τετράδα. Βελτίωση εμφανής τουλάχιστον δεν υπάρχει και ο προβληματισμός είναι έκδηλος. Ο Κολοσσός απλώς έκανε το παιχνίδι του. Ξέρει τι θέλει, έστω κι αν αυτή τη φορά δεν το πήρε.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 24-30, 39-40, 51-47

Στατιστικά: GALANIS sports data

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK