Προτίμηση στον Αναστασόπουλο
Ο νεοαποκτηθείς Δημήτρης Αναστασόπουλος θα είναι, κατά τα φαινόμενα, ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του τιμωρημένου Μίγκελ Άνχελ Κορδέρο στο ντέρμπι του Σαββάτου (16/02, 19:30) με τον ΠΑΟΚ.
Με βάση τις τελευταίες δοκιμές του Έβαλντ Λίνεν, ο 22χρονος μέσος προτιμάται αντί του Δημήτρη Ανάκογλου και θα παίξει εσωτερικός ενδιάμεσος με τον Ξενοφώντα Φέτση, πίσω τους θα βρίσκεται ο Παύλος Μητρόπουλος και επιτελικός στο ρόμβο ο Ρότζερ Γκερέιρο.
Επιθετικό δίδυμο της ΑΕΚ θα είναι οι Αντώνης Πετρόπουλος, που εξέτισε την ποινή του και Ταξιάρχης Φούντας, ενώ η πεντάδα στα μετόπισθεν (Κωνσταντόπουλος, Β. Βλάχος, Τσουμάγκας, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης) είναι αμετάβλητη.
Εκτός από τον Κορδέρο, εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Κατίδης, ο Αρκούδας που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ, ο τραυματίας Ρίκκα και οι Γιάγκο, Κατσικοκέρης, Τσίτας, Σταματής.
Οι 18 παίκτες που επέλεξε να πάρει στην αποστολή ο Λίνεν είναι οι: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Φέτσης, Φούντας, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Παυλής, Γκερέιρο, Πετρόπουλος, Καραλής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Ανάκογλου, Φουρτάδο, Τσούπρος, Κουτρουμπής, Αναστασόπουλος και Β. Βλάχος.
Καιρού επιτρέποντος και με βάση τη μέχρι στιγμής κινητικότητα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ εκτιμούν ότι είναι πιθανό να σπάσει το εφετινό ρεκόρ προσέλευσης, αφού δεν αποκλείεται να παρακολουθήσουν το ντέρμπι περισσότεροι από 20.000 φίλαθλοι.
Υπενθυμίζεται ότι μόνο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στα παιχνίδια με Άρη, Πανιώνιο κόπηκαν πάνω από 10.000 εισιτήρια.