ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρέλεβιτς: “Δεν ζητάμε από κάποιον να έρθει με το ζόρι”

Προβληματισμένος για μέλλον του ελληνικού μπάσκετ παρουσιάστηκε ο Μπάνε Πρέλεβιτς, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Πρέλεβιτς: “Δεν ζητάμε από κάποιον να έρθει με το ζόρι”

Επίσης ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για την κίνηση να οριστεί στο ματς με το Μαρούσι γενική είσοδος 5 ευρώ, τα τηλεοπτικά και τον τρόπο που μοιράζονται τα χρήματα στις ομάδες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάνε Πρέλεβιτς στον “Sport 103 fm”:

Για την κίνηση να οριστεί γενική είσοδος στο παιχνίδι με το Μαρούσι τα 5 ευρώ: “Δεν είναι το τελευταίο μας χαρτί, ούτε γίνεται αυτή η κίνηση για να φέρουμε κάποιον με το ζόρι στο γήπεδο. Απλώς θέλουμε να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε στήριξη, τους καταλαβαίνουμε και εμείς ότι έχουν οικονομικές δυσκολίες. Δεν νομίζω αυτή η τιμή να διαρκέσει εως το τέλος του περιόδου, θα δούμε πως θα πάει”.

Για την φιλοσοφία που πρέπει να έχει ο κόσμος: “Όταν αγαπάς μια ομάδα, όταν αγαπάς το άθλημα, θέλεις να το βλέπεις συνέχεια και να παρακολουθείς την ομάδα γιατί περνάς καλά στο γήπεδο, γιατί βλέπεις αθλητισμό και όχι να είναι απαραίτητο να κερδίζει η ομάδα σου. Στην Ευρώπη αν δείτε οι ομάδες έχουν 4-5.000 διαρκείας, όλα τα εισιτήρια είναι προπωλημένα και υπάρχουν 100-150 εισιτήρια για κάποιος τουρίστες. Μόνο σε εμάς στο ελληνικό πρωτάθλημα πάνε μόνο στο ντέρμπι και μόνο αν η ομάδα πάει καλά. Αν υπήρχε τέτοια σκέψη και στο εξωτερικό θα είχαν κλείσει οι μισές ομάδες. Τα περισσότερα έσοδα είναι από τα εισιτήρια. Τα έξοδα του αγώνα με τον Άρη ήταν περισσότερα από τις εισπράξεις. Κατ’ αρχάς πρέπει να έρχεται να το απολαύσει, το μπάσκετ είναι τρόπος διασκέδασης, εφόσον δεν υπάρχει αυτή η σκέψη δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Όπως αλλάζουν όλα στην κοινωνία πρέπει να αλλάξει και αυτό”.

Για το θέμα των τηλεοπτικών: “Εφόσον έρχονται τον Ιανουάριο τα έσοδα από τα τηλεοπτικά θα κλείσουν ακόμη και ομάδες με ιδιοκτήτες. Μπορεί να μην έχουν λεφτά να στηρίξουν τις ομάδες, είναι δύσκολη η εποχή. Αν τα λεφτά αυτά έρχονται τον Ιανουάριο υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να έρχονται από την αρχή, από την στιγμή που δείχνονται τα παιχνίδια από την τηλεόραση. Επίσης, ο τρόπος που μοιράζονται τα χρήματα κάνει κακό στο μπάσκετ. Όλες οι ομάδες έχουν χάσει παίκτες μέχρι τώρα, όχι ότι φταίνε οι ομάδες, απλώς δεν υπάρχει εισροή χρημάτων”.

Για το εάν ένα κλειστό πρωτάθλημα θα ήταν η καλύτερη λύση:Είναι μεγάλη συζήτηση αυτή. Πρέπει να γίνουν μελέτες, αναλύσεις, προτάσεις για να καταλήξουμε. Δεν βοηθάει κανέναν η τωρινή κατάσταση και η γνώμη μου είναι ότι δεν έχει μέλλον”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ