Καλύτερος νέος ο Βέσελι, στη δεκάδα Παπανικολάου, Παππάς
O Γιάν Βέσελι της Παρτιζάν πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της Ευρώπης για το 2010, υποσκελίζοντας ακόμα και τον Ρίκι Ρούμπιο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έφθασε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκα.
O 21χρονος πάουερ φόργουορντ τελείωσε την περυσινή Ευρωλίγκα με 8,4 πόντους και 4,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ είναι γνωστός για τα αλτικά του προσόντα και τα εντυπωσιακά καρφώματα που χαρίζει στο κοινό της ομάδας του.
Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ναρ Ζανολίν, δήλωσε για τον Βέσελι: «Παρακολουθώ την εξέλιξή του τα τελευταία χρόνια και έχω την αίσθηση πως θα μας δώσει πολλές φορές λόγο να τον παρακολουθούμε στενά για πολλά χρόνια στο μέλλον. Ανήκει σ’ αυτό το σπάνιο είδος παικτών που μπορούν ν’ αγωνιστούν σε όλες τις θέσεις. Πρόκειται για ένα μπασκετικό ταλέντο της φύσης».
Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκαν και δύο Έλληνες παίκτες. Ο λόγος για τον Κώστα Παπανικολάου του Ολυμπιακού και τον Νίκο Παππά του Κολοσσού Ρόδου.
Συνοπικτά η πρώτη δεκάδα:
1. Γιαν Βέσελι
2. Ρίκι Ρούμπιο
3. Γιόνας Βαλανσιούνας
4. Άντριου Αλμπισί
5. Ενές Καντέρ
6. Ντάριο Σάριτς
7. Κώστας Παπανικολάου
8. Νίκος Παππάς
9. Ματέουζ Πονίτκα
10. Τόμας Σατοράνσκι