Συνάντηση Γ.Βαρδινογιάννη Σουφλιά, τηρείται το χρονοδιάγραμμα
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης, και ο εντεταλμένος για το νέο γήπεδο, Βαγγέλης Σαμαράς, είχαν συνάντηση εργασίας την Τρίτη με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά.
όλα βαίνουν καλώς σχετικά με το νέο γήπεδο στο Βοτανικό και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να εκδοθεί η άδεια ανοδομής προκειμένου να αρχίσει να “σηκώνεται” το γήπεδο.
Στο μεταξύ πρόβλημα έχει προκύψει με το “Αττικό Μετρό” και στις τάξεις του Παναθηναϊκού υπάρχει δυσφορία για
την καθυστέρηση που παρατηρείται, καθώς οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν αφήσει εντός οικοπέδου τους μετροπόντικες και δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη του εργοταξίου.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το “Νέο Γήπεδο Παναθηναϊκού” Βαγγέλης Σαμαράς με δηλώσεις του στο περιοδικό “Homme” της Ημερησίας μίλησε μεταξύ άλλων για:
– την ανάπτυξη του Ελαιώνα
” Στο Μπόλτον όλη η πόλη ζει γύρω από το γήπεδο. Στο Πόρτο το Ντραγκάο ήταν η αφορμή για να ενταχθεί μια ολόκληρη περιοχή στον ιστό της υπόλοιπης αναπτυγμένης πόλης. Αυτό θα συμβεί και στον Ελαιώνα. Το υπόγειο της Αθήνας που μέχρι τώρα το κρύβαμε, όχι απλά μπαίνει στον χάρτη αλλά γίνεται και πόλος έλξης“.
– τις παροχές του γηπέδου
” Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα είναι υπερήφανοι και θα απολαύσουν το νέο γήπεδο. Δεν θα είναι μόνο στα χαρτιά στην κατηγορία Ελίτ“.
-την οικολογική σημασία
” Πάντοτε ήταν πρωτοπόρος ο Παναθηναϊκός και ως ομάδα και ως αρχές. Και στο νέο του γήπεδο ο Παναθηναϊκός είναι πρωτοπόρος. Λέμε ας πούμε ότι θα κάνουμε το πιο πράσινο γήπεδο της Ευρώπης. Τι σημαίνει αυτό; Μείωση κατανάλωσης ενέργειας 30% σε σχέση με ένα συνηθισμένο γήπεδο. Από το στέγαστρο 23 στρεμμάτων συλλέγεται το βρόχινο νερό και επαναχρησιμοποιείται στο πλύσιμο των κερκίδων, στο πότισμα κτλ. Μεγιστοποίηση της ανακύκλωση με κάδους παντού, ενώ οι εταιρείες που θα λειτουργούν εντός γηπέδου, π.χ. κυλικεία θα χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά. Και τέλος η δημιουργία χώρου στάθμευσης ποδηλάτων“.
– την γρήγορη κατασκευή του έργου και τα πιθανά προβλήματα
” Φοβάμαι την γραφειοκρατία στον βαθμό που την φοβάται κάθε Έλληνας. Είναι ζήτημα χωρίς λογική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ο κατασκευαστής είναι έτοιμος. Οι τράπεζες είναι έτοιμες. Πεντακόσιες χιλιάδες ημερομίσθια έτοιμα να δαπανηθούν και να υπάρξει αμέσως παραγωγή ΑΕΠ. Και όμως υπάρχουν δυνάμεις η, χειρόφρενα που δεν το αφήνουν να τρέξει να υλοποιηθεί“.