Πίστη για την ανατροπή
Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στην έδρα του ισπανικές ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βαλένθια, η Σεβίλλη, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και η Τενερίφη. Παράλληλα, ο Μίτσελ έχει ζήσει αρκετές ανατροπές στην καριέρα του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει να εξαντλήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για πρόκριση εις βάρος της Λεβάντε.
Οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίζονται πεισμωμένοι, παθιασμένοι και αποφασισμένοι να κυνηγήσουν την μεγάλη ανατροπή και σε αυτή τους την προσπάθεια θα έχουν στο πλευρό τους και τον “δωδέκατο παίκτη” τους, τον κόσμο τους που δίνει άλλη ώθηση και ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”.
Στην προπόνηση την Τρίτη (19/02) ο Ισπανός τεχνικός δοκίμασε κάποια πράγματα, χωρίς όμως να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την ενδεκάδα, καθώς όσοι αγωνίστηκαν στην Ξάνθη ακολούθησαν πιο χαλαρό πρόγραμμα. Παράλληλα, όμως, έριξε το βάρος στον ψυχολογικό τομέα, έτσι ώστε οι παίκτες να μπουν στον αγωνιστικό χώρο κατάλληλα προετοιμασμένοι δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.
Ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές πράγματι αναζητούν ένα μικρό θαύμα, καθώς ο Ολυμπιακός ναι μεν έχει πετύχει μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες και με ευρύ σκορ στην έδρα του, αλλά σε νοκ άουτ αγώνες έχει ανατρέψει μόλις μία φορά το αποτέλεσμα στη ρεβάνς στο γήπεδό του και έχει προκριθεί (την περίοδο 1989/90, όταν ηττήθηκε 2-1 από τη Ραντ στο Βελιγράδι και κέρδισε στη ρεβάνς 2-0 με τέρματα των Ντέταρι και Αναστόπουλου). Τώρα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται με τρία γκολ στην πλάτη μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στη Βαλένθια, θα στερηθεί και των υπηρεσιών του (τιμωρημένου) Αμπντούν ο οποίος προσφέρει πολλά στο επιθετικό κομμάτι, αλλά καλείται να ξεφύγει από τα σχοινιά, να αντιδράσει και να το παλέψει με όλες του τις δυνάμεις.
Γρήγορες κινήσεις και… επίθεση
Από τις ασκήσεις στην προπόνηση και από αυτά που ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες ο 50χρονος προπονητής είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πράξει ότι και στα εντός έδρας παιχνίδια επί θητείας Βαλβέρδε. Να πρεσάρει ψηλά, να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα στη μεσαία γραμμή, να αναπτυχθεί από τα άκρα και να φτάσει όσο το δυνατό πιο νωρίς στο γκολ.
Όλο αυτό βέβαια απαιτεί και την κατάλληλη διαχείριση, δηλαδή να υπάρξει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” σε κάθε περίπτωση πρέπει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.
Ο Μίτσελ θα κοουτσάρει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και αντιμετωπίζοντας μάλιστα έναν ισπανικό σύλλογο έχει έξτρα λόγους για να παρουσιάσει μια ομάδα που θα μοχθήσει και θα παλέψει στο γήπεδο για τη νίκη και την ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα.
Σχετικά με την ενδεκάδα, ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να φανερώσει τις σκέψεις του στην προπόνηση την Τετάρτη (20/02), καθώς την Τρίτη οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Τα διλήμματα πάντως τούτη την ώρα είναι αρκετά. Ο Μέγερι έχει υποστεί κάκωση στο τέταρτο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς.
Στη δεξιά πλευρά δεν έχει ξεκαθαρίσει, αν θα δούμε το δίδυμο Μανιάτης-Βλαχοδήμος ή Μανωλάς-Βλαχοδήμος. Αριστερά τα σενάρια είναι αρκετά: Χολέμπας-Πίνο, Χολέμπας-Τζιμπούρ, αλλά και Λυκογιάννης-Χολέμπας. Ο Μίτσελ σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Ιμπαγάσα στα χαφ (σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό ο Μασάντο να μετακινηθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης), ενώ προβληματίζεται αν θα πρέπει να ρισκάρει ακόμα περισσότερο έχοντας στο αρχικό σχήμα και τον Τζιμπούρ και τον Μήτρογλου. Κάτι το οποίο δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα.
Το καλωσόρισμα στον Μπόατενγκ
Εν τω μεταξύ, οι Μίτσελ και Μπόατενγκ τα είπαν για αρκετή ώρα την Τρίτη στο Ρέντη, ενώ ο Γκανέζος μέσος γνωρίστηκε με τους νέους του συμπαίκτες και ακολούθησε για πρώτη φορά το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής περιμένει εντός των προσεχών ημερών τα χαρτιά του από τη FIFA προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.