ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μείωση και άνοιγμα

Ανατροπή δεδομένων με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που μειώθηκε από 15 σε 6 εκ. ευρώ. Τι δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος, η θέση του για υποψήφιους επενδυτές και το σχόλιο του για την Σούπερ Λίγκα. Κανονικά το Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός. Πλήγμα με τον Χριστοδουλόπουλο.

Μείωση και άνοιγμα

Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε το απόγευμα της Παρασκευής να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 6 εκ. ευρώ με τιμή μετοχής τα 0,34 ευρώ και η διαδικασία να ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο είχε προτείνει ΑΜΚ κατά 15 εκ. ευρώ αλλά τα δεδομένα άλλαξαν μετά από πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος εκπροσώπησε τη Παναθηναϊκή Συμμαχία στη γενική συνέλευση αλλά και τον Νικόλα Πατέρα. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος είχε προτείνει τον περασμένο Σεπτέμβριο αύξηση κατά 15 εκ. ευρώ, εκπροσωπήθηκε από τον Βαγγέλη Πέτσο και ψήφισε “παρών”.

Προφανώς τα δεδομένα άλλαξαν επειδή η “Παναθηναϊκή Συμμαχία” θέλει να προασπίσει το 54.7% των μετοχών που έχει στην κατοχή της. Σε περίπτωση ΑΜΚ15 εκατ. ευρώ, ο Γιάννης Αλαφούζος θα έπρεπε να βάλει 9.1 εκατ. ευρώ, χρήματα που είναι αδύνατο να συγκεντρωθούν από την προσπάθεια που έχει αρχίσει από τις 2 Ιουλίου. Τώρα που η ΑΜΚ ορίστηκε στα 6 εκατ. ευρώ, η “Παναθηναϊκή Συμμαχία” θα πρέπει να συμμετάσχει με 3.2 εκατ. ευρώ, ποσό που δύναται να συγκεντρώσει από τη στιγμή που έχει ήδη 2.1 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου:

“Προσωρινά αποφασίσαμε να κάνουμε αύξηση 6 εκατ.ευρώ για να δώσουμε τη δυνατότητα στους παλαιούς μετόχους να συμμετέχουν γιατί στα 15 εκατ. ευρώ δεν συμμετείχαν, δεν είχαν τη δυνατότητα τόσο μεγάλο ποσό. Καλέσαμε επιπλέον και εγώ και ο κ. Βγενόπουλος, και ο κ.Πατέρας, και ο κ. Μακρόπουλος ο πρεσβύτερος των συμμετεχόντων, οποιονδήποτε σοβαρό επενδυτή υπάρχει να συζητήσουμε πιθανούς όρους για να μπει στον Παναθηναϊκό”.

– Εχετε καμία ένδειξη από ενδιαφέρον επιχειρηματία;

“Καμία. Μακάρι να είχαμε. Καλούμε και είμαστε ανοιχτοί για να έρθει οποιοσδήποτε νέος επενδυτής στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ο Παναθηναϊκός, είναι μια συντεταγμένη επιχείρηση, με έσοδα και έξοδα και οποιοσδήποτε επενδυτής πρέπει να ελεγχτεί για τα κίνητρα του.

Στόχος ήταν το Γιουρόπα Λιγκ. Είμαστε ρεαλιστές. Ξεκινάμε τραυματισμένοι τη σεζόν από την περσινή περιπέτεια. Τον πετύχαμε το στόχο μας. Το Γιουρόπα Λιγκ μας δίνει έξτρα λεφτά και μαζί με τα χρήματα από τους μετόχους νομίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί. Κάναμε μεταγραφές, πιστεύουμε ότι θα υπάρχει καλύτερη κατάληξη από πέρσι. Θα προσπαθήσουμε για την υπέρβαση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες προφανώς το θέλουν και θα το προσπαθήσουν. Μπορεί να είναι δύσκολη η χρονιά αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Εδώ τα καταφέραμε πέρυσι. Πόσο μάλλον τώρα που είμαστε δεμένη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στους οπαδούς του. Εγώ δεν μέτοχος, είμαι μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Δεν έχω καμιά άλλη συμμετοχή.

Στη Σούπερ Λίγκα πήγαμε να ζητήσουμε αναβολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό γιατί ήταν πολύ στριμωγμένες οι ημερομηνίες. Το παιχνίδι είναι κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό και θεωρήσαμε χρέος μας να κάνουμε αυτό το αίτημα. Η Σούπερ Λίγκα δεν έχει θέληση να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Οντως δεν υπήρχε προηγούμενο. Όμως πέρσι η ΕΠΟ διευκόλυνε τον Ολυμπιακό και η Σούπερ Λίγκα έκανε διευκολύνσεις σε ομάδες εις βάρος του Παναθηναϊκού. Άκουσα πολλά και από τον κ. Μώραλη και από τον κ. Βρέτζο για τον τρόπο που εκφράζομαι και τους είπα ότι εκφράζω προσωπική άποψη και θα συνεχίσω να την εκφράζω”.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν από την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι του ποσού των € 6.000.000, με τιμή διάθεσης μετοχής € 0,34, ελάχιστο αριθμό μετοχών που μπορούν να διατεθούν τις 300 (συνολικής αξίας € 102) και με προθεσμία την 30η Σεπτεμβρίου 2012.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ θα ορίσει την περίοδο αποκλειστικού δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με σκοπό να δοθεί κατ’ αρχήν η δυνατότητα στους υφιστάμενους μετόχους της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να συμμετάσχουν για να διατηρήσουν τα ποσοστά τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, η εταιρεία, ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας όπως μάλιστα θα έχουν διαμορφωθεί και από τα αποτελέσματα των μέχρι τότε ευρωπαϊκών της αγώνων, μπορεί να προχωρήσει σε νεότερη ΑΜΚ.

Περαιτέρω, κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι βασικοί και πλειοψηφούντες μέτοχοι της ΠΑΕ διατύπωσαν πρόσκληση προς όποιον υποψήφιο επενδυτή επιθυμεί να επενδύσει στην ομάδα, να υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση και να προχωρήσει εν συνεχεία σε απευθείας, χωρίς μεσάζοντες, κατ’ ιδίαν συναντήσεις για τη συζήτηση των επιμέρους όρων“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK