ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο +5 με στόπερ για το “καυτό” δίμηνο

Το 2010 μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό που απέκτησε διαφορά πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος και εντείνει τις προσπάθειες του για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στο +5 με στόπερ για το “καυτό” δίμηνο
Οι “πράσινοι” κατάφεραν από το 0-1 να φτάσουν στο επιβλητικό 4-1 σε βάρος του Εργοτέλη στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου και σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού, ξέφυγαν με πέντε βαθμούς κι ατενίζουν το μέλλον
με αισιοδοξία και με πολύ καλή ψυχολογία. Και το κυριότερο, έχει
αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας με τον Νίκο Νιόπλια και αυτός
ο Παναθηναϊκός πείθει, έχει θετική αύρα και δείχνει ικανός να πάρει το πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του “τριφυλλιού” μπήκαν χαλαρά στο παιχνίδι, επηρεασμένοι ίσως από τη διακοπή των εορτών και η αμυντική λειτουργία τους ήταν πολύ κακή, οι ποδοσφαιριστές στο κέντρο δεν μάρκαραν και τα ατομικά λάθη ήταν πολλά. Ωστόσο μετά το 30′ ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έφτασε τα 13 τέρματα, οι “πράσινοι” πέτυχαντέσσερα γκολ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Παράλληλα ο Σεμπαστιάν Λέτο επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στα γκολ (είχε να σκοράρει από την 3η αγωνιστική στην Κομοτηνή), ενώ ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Οι πανηγυρισμοί όμως θα πρέπει να σταματήσουν εδώ, το πρωτάθλημα δεν τελείωσε και το Σάββατο ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί στην Ξάνθη όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται. Άλλωστε ο Ιανουάριος είναι “καυτός”, αφού θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ το Φεβρουάριο θα πάει σε Λάρισα, Τούμπα και Νέα Σμύρνη. Το παιχνίδι στα Πηγάδια είναι κομβικό και είναι μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό να εκτοξευτεί στο +8 το Σάββατο, βάζοντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Ολυμπιακό που θα φιλοξενήσει την Κυριακή την ΑΕΛ.

Την ίδια στιγμή, οι “πράσινοι” ψάχνουν το στόπερ που θα βάλει τη σφραγίδα του – όπως είπε και ο Νιόπλιας – στο κέντρο της άμυνας και θέλουν έναν παίκτη που θα μπει άμεσα στην ομάδα, αφού ο τίτλος θα κριθεί ουσιαστικά σε διάστημα δύο μηνών. Ο Κώστας Αντωνίου μπαίνει στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με το ταξίδι του στο εξωτερικό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετέβη στην Ιταλία.

Στη λίστα του “τριφυλλιού” υπάρχουν 4-5 παίκτες, μεταξύ των οποίων ο Ιταλός Ματεράτσι της Ιντερ, ο Δανός Κρόλντρουπ της Φιορεντίνα, ο Αυστριακός Πόγκατετζ της Μίντλεσμπρο και ο Αργεντινός Ντίας της Χετάφε, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και τον αιφνιδιασμό, με όνομα που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Στο μεταξύ, η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Σωτήρη Κυργιάκου στην Παιανία, αν και υπήρχαν υποστηρικτές της συγκεκριμένης κίνησης εντός της ΠΑΕ.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν ο Σίλβα Κλέιτον και ο Αλέξανδρος Τζιόλης και θα ήθελα να επισημάνω ότι καλά έκανε και χρησιμοποίησε τον Τζιόλη ο Νιόπλιας από τη στιγμή που δεν είχε άλλον αμυντικό μέσο στη διάθεση του. Διαφωνώ με τις αποδοκιμασίες του κόσμου για το διεθνή μέσο, μπορεί να θεωρεί ότι “κάθεται” στο συμβόλαιο του από το καλοκαίρι, όμως, δεν είναι σωστό να αποδοκιμάζεται ένας παίκτης του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Και μάλιστα τη στιγμή που η ομάδα είναι στην κορυφή και παλεύει να πάρει το πρωτάθλημα. Τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει “χορτάσει” από γκρίνιες, όχι όμως και από τίτλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK