Μετά κόπων και βασάνων ο Εθνικός στο Μαυροβούνιο
Τα…όργανα άρχισαν στον Εθνικό, αφού τα πρώτα σημάδια της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο άλλοτε «αυτοκράτορας» του ελληνικού πόλο, φάνηκαν από νωρίς.
Οι «κυανόλευκοι» ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν οδικώς το μεσημέρι της Τετάρτης (15/10) για το Χέρτσεγκ Νόβι προκειμένου να λάβουν μέρος στον Β΄ όμιλο της Β΄ προκριματικής φάσης της Euroleague.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και μάλιστα ήταν αμφίβολο αν θα έκανε τελικά το ταξίδι με τη διοίκηση να σκέφτεται να αποσύρει την ομάδα από τη διοργάνωση επικαλούμενη προβλήματα τραυματισμών. Όταν ενημερώθηκε όμως για τις κυρώσεις που θα υπάρξουν σε μια τέτοια κίνηση, αναθεώρησε και η αποστολή, χωρίς τον τραυματία Καλακώνα, θα αναχωρήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αεροπορικώς το πρωί της Πέμπτης (16/10), ημέρα έναρξης των αγώνων.
Πρώτος αντίπαλος των Πειραιωτών είναι η ουγγρική Χόνβεντ και θα ακολουθήσουν την Παρασκευή (17/10) η ουκρανική Ιλίτσεβετς Μάριουπολ και η ρωσική Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ, το Σάββατο (18/10) η ολλανδική Αϊντχόφεν και την Κυριακή (19/10) η οικοδέσποινα Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι.
Την πρόκριση για την 16άδα, η οποία θεωρείται…ξεγραμμένη για τον Εθνικό, θα πάρουν οι δύο πρώτες ενώ οι δύο επόμενες θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Len Trophy.