ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ντέρμπι του Σαν Σίρο κλέβει την παράσταση

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των "16" συνεχίζοντα την Τετάρτη (15/02) και το ντέρμπι ανάμεσα στη Μίλαν και την Άρσεναλ (21:45) μαγνητίζει τα βλέμματα. Οι Ιταλοί θέλουν να δώσουν τέλος στην... κατάρα των Άγγλων αντιπάλων. Νωρίτερα (19:00), στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη η Ζενίτ υποδέχεται την Μπενφίκα.

Το ντέρμπι του Σαν Σίρο κλέβει την παράσταση

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Μπενφίκα (“Πετρόφσκι” – 19:00)

Η Ζενίτ για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει στη φάση των “16” του Champions League. Για να πάρει την πρόκριση από τον όμιλο χρειάστηκε να αφήσει εκτός την Πόρτο και η τύχη τα έφερε έτσι ώστε στα νοκ-άουτ παιχνίδια να βρει στο δρόμο της την άλλη μεγάλη ομάδα της Πορτογαλίας, την Μπενφίκα.

Η πορτογαλική ομάδα, εκτός από το συγκρότημα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, θα κληθεί να αντιμετωπίσει και το δριμύ ψύχος που επικρατεί στη Ρωσία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις το θερμόμετρο θα βρίσκεται κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου την ώρα του αγώνα, αλλά το γεγονός αυτό δεν προβληματίζει τον Ζόρζε Ζεσούς. Ο τεχνικός της Μπενφίκα τόνισε ότι οι ίδιες καιρικές συνθήκες επικρατούν και για τις δύο ομάδες και επηρεάζουν εξίσου τους παίκτες τους.

Η Μπενφίκα επιστρέφει στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων του Champions League για πρώτη φορά από τη σεζόν 2005-06, έχοντας αποκλειστεί ενδιάμεσα τρεις φορές στη φάση των ομίλων. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες.

Μίλαν – Άρσεναλ (“Τζιουζέπε Μεάτσα” – 21:45)

Οι τρεις τελευταίες παρουσίες της Μίλαν στη φάση των “16” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έλαβαν τέλος από αγγλικές ομάδες. Πριν από 12 μήνες η Τότεναμ έβαλε τέλος στις φιλοδοξίες των “ροσονέρι” και την αμέσως προηγούμενη σεζόν ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το κακό για τη Μίλαν είχε ξεκινήσει τη σεζόν 2007-08 όταν αποκλείστηκε από την Άρσεναλ.

Τότε οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0 στο Λονδίνο και η Άρσεναλ πήρε σπουδαία πρόκριση επικρατώντας στο Μιλάνο με 2-0, χάρη σε τέρματα των Φάμπρεγκας και Αντεμπαγιόρ (φώτο), δύο παικτών που δεν βρίσκονται, πλέον, στο ρόστερ της.

Η Μίλαν θα παραταχθεί και σε αυτόν τον αγώνα με πολλές απουσίες αλλά το ευχάριστο για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι η επιστροφή στην αποστολή των Πάτο, Μπόατενγκ και Αμπιάτι. Οι δύο πρώτοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, αλλά η απραξία ενός μήνα καθιστά δύσκολη την απόφαση του Αλέγκρι για το εάν θα τους ρίξει στη μάχη. Τουλάχιστον, από την αρχή του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK