Η κριτική των Ελλήνων διεθνών
Η εθνική Ελλάδος επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας, δίχως να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, με εξαίρεση το ημίωρο 45-75. Ας δούμε τον... ατομικό φάκελο των διεθνών του Οτο Ρεχάγκελ...
Αντώνης Νικοπολίδης: Οσες φορές χρειάστηκε να επέμβει δεν επέτρεψε την παραμικρή αμφισβήτηση. Σταθερός. Στη φάση του γκολ δεν ευθύνεται.
Βασίλης Τοροσίδης: Η φάση του 1-0 ξεκινάει από δική του, πολύ καλή προσπάθεια. Παρά το ότι έπαιζε με ανάποδο πόδι “έτρεξε” τη δεξιά πλευρά των Πορτογάλων και έπιασε καλή απόδοση.
Χρήστος Πατσατζόγλου: Είχε πάρει από κοντά τον Κουαρέσμα και δεν του επέτρεψε να φανεί. Όχι κι άσχημα για τον αμυντικό του Ολυμπιακού.
Σωτήρης Κυργιάκος: Δείχνει ότι με τον Αντζα συνθέτουν ένα πολύ καλό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, γεγονός που αποκτά μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που ο Δέλλας αντιμετωπίζει προβλήματα. Πολύ καλός.
Παρασκευάς Αντζας: Πολύ καλός. Σταθερός και γρήγορος, δεν πρέπει να νιώθει ότι πιέστηκε από τον Νούνο Γκόμεζ ή όποιος άλλος πλησίασε στον τομέα ευθύνης του.
Κώστας Κατσουράνης: Ο “Πορτογάλος” της παρέας ήταν εξαιρετικός. Όταν μάλιστα το παιχνίδι σκλήρυνε, δεν δίστασε να προβεί και σε δυναμικά μαρκαρίσματα.
Αγγελος Μπασινάς: Στα πρώτα λεπτά έκανε αρκετά λάθη. Στη συνέχεια όμως ήταν πολύ καλός. Όχι μόνο έκοψε πολλές πορτογαλικές επιθέσεις αλλά άρχισε και τρεις αντεπιθέσεις που είχαν καλές προοπτικές.
Γιώργος Καραγκούνης: Τα γκολ – φάουλ από μόνα τους είναι υπεραρκετά. Κατά τα άλλα, μόχθησε στο γήπεδο. Τυπικός Καραγκούνης.
Γιάννης Αμανατίδης: Ήσυχο παιχνίδι από τον αρχηγό της Αϊντραχτ. Δεν πήρε μπάλες αλλά αμυντικά ήταν εξαιρετικός.
Άγγελος Χαριστέας: Είχε μία καλή στιγμή στο 6ο λεπτό. Ισχύει ό,τι και για τον Αμανατίδη.
Φάνης Γκέκας: Δεν συνεννοήθηκε καλά με τους μέσους. Είχε πάντως καλά τρεξίματα και έδειξε το πόσο εκρηκτικός είναι σε ορισμένες περιπτώσεις.
Από τον πάγκο …
Λουκάς Βύντρα: Έγινε άμεσα αφεντικό της αριστερής πτέρυγας, αν και η φάση του γκολ της Πορτογαλίας ξεκινάει από σέντρα του Μιγέλ, τον οποίο φρουρούσε.
Γιούρκας Σεϊταρίδης: Είναι φανερό ότι του λείπουν παιχνίδια. Σε μερικές φάσεις όμως που πέταξε την μπάλα μπροστά έδειξε ότι αν βρεθεί σε καλή κατάσταση θα είναι από τους κορυφαίους του Euro στη θέση του.
Γιάννης Γκούμας: Σε μία-δύο φάσεις έχασε τον Νούνο Γκόμεζ. Κατά τα άλλα είχε ένα ήσυχο παιχνίδι.
Στέλιος Γιαννακόπουλος: Δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αν και ξέφυγε δύο φορές από τα αριστερά. Οι φάσεις όμως δεν τελείωσαν.
Γιώργος Σαμαράς: Αρκέστηκε κατά κύριο λόγο σε χαμαλοδουλειά. Δεν έλειψαν τα επιτυχημένα τάκλιν αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να μοιράσει καλύτερα την μπάλα.
Δημήτρης Σαλμπιγγίδης: Αγωνίστηκε κατά το διάστημα που η Εθνική πιεζόταν. Λίγα πράγματα.
Αλέξανδρος Τζιόλης: Μπήκε στη θέση του Καραγκούνη, προκειμένου να δώσει ανάσες και βοήθειες στους Μπασινά και Κατσουράνη. Έπαιξε λίγο αλλά είχε μερικές θετικές επεμβάσεις.