ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ταυτότητα της Σάλτζμπουργκ

Θα μπορούσε και καλύτερα. Αυτή είναι η αίσθηση που δημιουργείται στο άκουσμα της...

Η ταυτότητα της Σάλτζμπουργκ
Έτος ίδρυσης: 1933


Έδρα: Βαλς Σιεζενχάιμ (30.000)


Πρόεδρος: Ρούντολφ Κουεχενμπέργκερ


Προπονητής: Τζιοβάνι Τραπατόνι


Παλμαρέ: 4 Πρωταθλήματα (1994, 95, 97, 2007), 3 Σούπερ Καπ (1994, 95, 97).

Θα μπορούσε και καλύτερα. Αυτή είναι η αίσθηση που δημιουργείται στο άκουσμα της Αούστρια Σάλτζμπουργκ ή Red Bull Σάλτζμπουργκ αν προτιμάται, μετά την αγορά της ομάδας από τη γνωστή εταιρία τον Απρίλη του 2005. Στον πάγκο κάθεται ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, μία κλασική ευρωπαϊκή φιγούρα.

Πήρε: Ίλιτς, Σεκάγκια, Λάιτγκεμπ, Ράκιτς, Τοράσα.


Έδωσε: Βινκλχόφερ, Λίνκε, Πελχούμπερ, Τίφερτ, Όροτς.

Όσον αφορά στο ρόστερ της, κάθε άλλο παρά ασήμαντο είναι. Ο Χιλιανός αμυντικός Βάργκας, οι Γερμανοί Στεϊνχόφεν και Τσίκλερ, ο Τσέχος φορ Λόκβεντς και ο Ελβετός Βονλάντεν είναι παίκτες πρώτης γραμμής, μερικοί εκ των οποίων αποκτήθηκαν και με τις ευλογίες του Λόταρ Ματέους, πριν ο Γερμανός αποχωρήσει από τη θέση του βοηθού του Τραπατόνι.

Η ΑΕΚ, αν αποκλειστεί από τη Σεβίλλη, θα αγωνιστεί για ακόμη μία φορά με την αυστριακή ομάδα μετά το 1994, όταν είχε μείνει στο 0-0 στη Βιέννη και είχε ηττηθεί 1-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το αστέρι: Αλεξάντερ Τσίκλερ


Τι έχει κάνει εφέτος

Πρωτάθλημα (4η μετά από οκτώ αγωνιστικές)
Σάλτζμπουργκ – Αλτάχ 4-1
Κάρντεν – Σάλτζμπουργκ 1-0
Αούστρια – Σάλτζμπουργκ 2-2
Σάλτζμπουργκ – Λίντσερ 2-1
Στουρμ Γκρατς – Σάλτζμπουργκ 0-0
Σάλτζμπουργκ – Ριντ 2-0
Ραπίντ Βιέννης – Σάλτζμπουργκ 1-0
Σάλτζμπουργκ – Βάκερ Τίρολ 3-1

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ

Πρώτος γύρος

Βέντσπιλς – Σάλτζμπουργκ 0-3
Σάλτζμπουργκ – Βέντσπιλς 4-0

Δεύτερος γύρος

Σάλτζμπουργκ – Σαχτάρ 1-0
Σαχτάρ – Σάλτζμπουργκ 3-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ