ΜΠΑΣΚΕΤ

Λιθουανία – Γερμανία 84-75

Η Γερμανία του μεγάλου Ντιρκ Νοβίτσκι πάλεψε μέχρι τέλους για το θαύμα του +11, αλλά η Λιθουανία νίκησε με το πλασματικό 84-75 και σφράγισε την παρουσία της στην τελική 8άδα.

Λιθουανία – Γερμανία 84-75

Το παιχνίδι στο Βίλνιους θα μείνει στην ιστορία ως το τελευταίο του Ντιρκ Νοβίτσκι σε επίπεδο εθνικών ομάδων, αφού το όνειρο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά δεν είναι δυνατόν να εκπληρωθεί.

Τα “πάντσερ” μετά τη νίκη των Σέρβων επί των Τούρκων κυνηγούσαν ένα εκτός λογικής αποτέλεσμα (νίκη με τουλάχιστον έντεκα πόντους διαφορά) απέναντι στους οικοδεσπότες Λιθουανούς για να συνεχίσουν στο τουρνουά και… πολέμησαν για να τα καταφέρουν. Ο πολύς Ντιρκ ήταν συγκινητικός. Το ίδιο και ο Κέιμαν. Μαζί τους ο Μπένζινγκ και ο Σαφάρτζικ.

Όμως η Λιθουανία, μ’ έναν έφηβο στην καρδιά Γιασικεβίτσιους, έναν Καουκένας να θυμάται τον καλό εαυτό του και με το next best thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ Γιόνας Βαλαντσιούνας να εντυπωσιάζει, δεν την άφησε να πιστέψει στο θαύμα. Η ομάδα του Κεμζούρα είχε σταθερά το προβάδισμα, με διαφορές που αυξομειώνονταν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχασε τον έλεγχο.

Σε κάποιες στιγμές η Γερμανία πέρασε μπροστά (39-40, 63-64), αλλά αμυντικά δεν είχε το κατάλληλο αντίδοτο για τα ξεσπάσματα της Λιέτουβα και στο τελευταίο 1:30 λεπτό παρέδωσε τα όπλα, μένοντας άποντη και χάνοντας καθαρά.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-33, 58-52, 84-75

Λιθουανία: Καουκένας 19(1), Καλνιέτις 9(5ρ), Πότσιους 2, Γιανκούνας 2, Σονγκάιλα 4, Γιασάιτις 8(2τρ, 9ρ), Βαλαντσιούνας 15, Γιασικεβιτσιους 17(4ασ), Γιαφτόκας 8(7ρ)

Γερμανία: Μπένζινγκ 18(2), Χέρμπερ, Χάμαν, Σούλτζε, Σαφάρτζικ 13(3), Σβέτελμ 3(1), Κέιμαν 25(11ρ), Στάιγκερ, Νοβίτσκι 16(9ρ), Γιάγκλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK