Το “όχι” της Βόλφσμπουργκ, “αχτίδα φωτός” για Κράσιτς
Η Γιουβέντους έδωσε...μάχη για τον Έντιν Τζέκο, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να την κερδίσει, όπως δήλωσε ο διευθυντής του συλλόγου, Μπέπε Μαρότα. Ωστόσο, ανατροπή φαίνεται ότι υπάρχει στην υπόθεση Κράσιτς, με τον Σέρβο να πλησιάζει στο Τορίνο.
“Για τον Τζέκο όλα σχεδόν έχουν τελειώσει, αφού η Βόλφσμπουργκ δεν θέλει να πουλήσει. Αυτός έχει πει πάνω από μία φορά πως θέλει να φορέσει τη φανέλα μας, αλλά ότι μπορούσε να είναι σαν όνειρο για εμάς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί”, τόνισε αρχικά ο Μαρότα για την περίπτωση του Βόσνιου επιθετικού. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας του 2009 απαιτούσε 40.000.000 ευρώ για τον Τζέκο, ποσό που κρίθηκε απαγορευτικό από τους ανθρώπους του συλλόγου του Πιεμόντε.
Την ώρα που άπαντες στο στρατόπεδο της “Κυρίας” είχαν απογοητευθεί η “Corriere Dello Sport” ανέφερε σε δημοσίευμά της πως υπήρξε ανατροπή στο θέμα της απόκτησης του Μίλος Κράσιτς. Οι “μπιανκονέρι” φέρεται ότι τα βρήκαν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ένα ποσό κοντά στα 15.000.000 ευρώ και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Μαρότα θα πετάξει στη ρωσική πρωτεύουσα για να πάρει τον παίκτη ώστε ο Ντελ Νέρι να τον έχει στη διάθεσή του ενόψει των πλέι οφ του Europa League.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η “Κυρία” δεν μπορούσε να υπογράψει και τους δύο παίκτες, αφού από εφέτος-στο ιταλικό πρωτάθλημα-επιτρέπεται στις ομάδες να έχουν μόλις έναν Ευρωπαίο παίκτη που δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο.
Παρά το ότι η “Κυρία” ήταν αρκετά ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσει άλλους ποδοσφαιριστές, αν δεν πωληθούν κάποιοι από τους υπάρχοντες: “ Το δουλεύουμε με κάποιες ομάδες, όσον αφορά τους παίκτες που πάνε προς την έξοδο. Αν ολοκληρωθούν αυτές οι κινήσεις τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε και άλλες μεταγραφές. Πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση και έχουμε ακόμα 20 ημέρες για να το δουλέψουμε. Θέλουμε να φθάσουμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου με την ομάδα που επιθυμούμε να έχουμε”, συμπλήρωσε ο Μαρότα.
Μία θέση στο ρόστερ των “μπιανκονέρι” άδειασε με την παραχώρηση του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο στην Πάρμα, με τη μορφή δανεισμού για έναν ακόμα χρόνο. Οι “παρμέντσι” διατηρούν το δικαίωμα να τον κρατήσουν στο τέλος της χρονιάς, κάτι που τον θέλουν και οι άνθρωποι της “Γιούβε”, ώστε να καρπωθούν ένα σημαντικό ποσό.
Από εκεί και πέρα στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Μάουρο Καμορανέζι, με την Μπέρμιγχαμ να βρίσκεται αυτή τη φορά πιο κοντά στην απόκτησή του. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο πως οι “μπιανκονέρι” θέλουν να ξεφορτωθούν του Ζεμπινά, Γκριγκέρα, Γκρόσο, ενώ ο Πάουλσεν είναι σε συζητήσεις με τη Λίβερπουλ και ίσως αποχωρήσει.