Μαρούσι-Αιγάλεω 66-72
Νικητές δυτικών προαστείων Στο Αιγάλεω πρέπει να είναι υπερήφανοι για την ομάδα τους και τον εκπληκτικό τους κόσμο, που έδωσε ρεσιτάλ και στα βόρεια προάστια. Να είναι υπερήφανοι για έναν μεγάλο προπονητή. Αυτοί οδήγησαν την ομάδα των δυτικών προαστίων στη νίκη με 72-66 μέσα στο Μαρούσι, δίκαια παλλικαρίσια και μπασκετικά. Μεγάλο ματς από δύο σπουδαίους τεχνικούς όμως η νίκη πήγε στους φιλοξενουμένους λόγω ψυχραιμίας κι εξυπνάδας στο τέλος.
Οι προπονητές έκαναν σπουδαία δουλειά φευ οι παίκτες τους για κάποιο λόγο δεν έβρισκαν στόχο. Πρέπει να ήταν ο αγώνας με τα περισσότερα χαμένα λέι απ και από τους δύο. Το Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-4 στο τρίτο λεπτό και δεν έχασαν το προβάδισμα. Ο Πάντιους ξεκίνησε με επτά πόντους αλλά εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα, ο Καλάθης μπήκε και ήταν υπέρ το δέον βιαστικός οπότε οι γηπεδούχοι παρά την σαφή υπεροπλία, τους δεν βρήκαν τον παίκτη που θα τους σπρώξει στην επίθεση. Το Αιγάλεω ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Ο Λαμίρ Γκολντγουάιρ έγινε νωρίς αλλαγή οπότε οι λύσεις δίνονταν με το σταγονόμετρο. Το 26-22 του 10 έγινε 35-29 στο 18 και θα ήταν το σκορ ημιχρόνου αν ο Κις δεν έβαζε ένα απίθανο τρίποντο παίρνοντας την μπάλα στον αέρα και σουτάροντας πριν πέσει στο έδαφος(38-29).
To Μαρούσι σταθεροποίησε το προβάδισμά του στην τρίτη περίοδο(53-43) χάρις σε πέντε σερί πόντους του Πάντιους.
Φευ αυτό το Αιγάλεω παραείναι σκληρό κι έξυπνο. Πίεση σε όλο το γήπεδο με τον Μπρέισι να κλέβει συνεχόμενες μπάλες από τον Πάντιους, ο Γκολντγουάιρ βρήκε διαδρόμους και ο Σούλης κέρδισε τις μάχες στη ρακέτα. Οι γηπεδούχοι δεν αξιοποίησαν την τεράστια διαφορά σε ψηλούς, δεν υπήρχε παίκτης να πασάρει και περιορίστηκαν σε σουτάκια προπόνησης απέναντι σε μία ζώνη η οποία τους μπέρδεψε. Τρία λεπτά πριν το τέλος το Αιγάλεω ισοφάρισε με καλάθι και μία βολή (64-64) του ηρωϊκού Καλλινικίδη. Ο αρχηγός πάσαρε μαγικά στον Γκιζογιάννη για το 66-68 50 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Κις αστόχησε ο Γκολντγουάιρ με 2/2 βολές σφράγισε τον θρίαμβο του εκπληκτικού Αιγάλεω.
Το αστέρι:
Ο Καλλινικίδης; Σίγουρα. Ο Μπρέισι; Εννοείται. Μήπως ο Γκολντγουάιρ; Δεν θα στεναχωρηθεί κανείς από αυτούς αν δώσουμε τον τίτλο στον Θανάση Σκουρτόπουλο που δεν ετοίμασε μόνο την ομάδα του αλλά την καθοδήγησε μαεστρικά. Μεγάλος κόουτς που νίκησε ένα σπουδαίο προπονητικό τιμ.
Απογοήτευση:
Το Μαρούσι έχει την τρίτη πιο πλήρη ομάδα στην Α1 και όμως δεν υπάρχει ένας παίκτης να πασάρει. Να γλυκάνει το παιχνίδι. Οι περιφερειακοί μόνο σουτάρουν και οι ψηλοί δεν ακουμπούν τη μπάλα κάπως έτσι ήρθε η ήττα κατραπακιά και απαραίτητο ξύπνημα.
Σχολιο:
Τόνοι μπράβο στο Αιγάλεω για όσα έκανε. Οι άνθρωποι αξίζουν να πάνε έτσι μέχρι το τέλος και να μην βρεθεί κανείς σοφός να τους πάρει τους παίκτες πριν τελειώσει η χρονιά. Η εξέδρα τους ήταν υπέροχη και στο Μαρούσι αλλά να το παραδεχτούν ότι αυτή την φορά είχαν και παρτενέρ αφού επιτέλους οι φίλαθλοι του Αμαρουσίου ήταν παρόντες κι ενθουσιώδεις. Ο Πάντιους, ο Στίβενσον και ο Κις είναι καλοί παίκτες αλλά και οι τρεις μοιράζονται το ίδιο μειονέκτημα: δεν πασάρουν. Μοιραία παγιδεύτηκαν στη ζώνη αλλά και στην πίεση. Το Μαρούσι καλείται γρήγορα να αλλάξει κάτι διότι έχει το υλικό και τον προπονητή να επαναλάβει τα περυσινά.
Tα δεκάλεπτα: 26-20, 38-29, 53-43, 66-72
Στατιστικά: GALANIS sports data