Στα… προσεχώς
Ο Πάουελ θα κριθεί μία και καλή σε λίγες ημέρες όταν στο παρκέ του ΣΕΦ θα πατήσουν ο θηριώδης Τζαβάι και ο πανύψηλος Τόμιτς της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν είναι μόνο για να κουνάει πετσέτα. Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την περίπτωση του Αμερικανού ψηλού και εξετάζει εάν είναι ο παίκτης που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός.
Η επιλογή του Τζος Πάουελ είχε ένα πολύ συγκεκριμένο σκεπτικό: να δώσει μία επιπλέον διάσταση στην επίθεση. Ο βασικός σκοπός ήταν κυρίως να ανοίξουν διάδρομοι για τον Σπανούλη, αλλά και να υποχρεωθεί η αντίπαλη άμυνα, να κλείσει περισσότερο δίνοντας ελεύθερα σουτ.
Well, ο Πάουελ δεν υπήρξε ποτέ ο παίκτης που θα του ακουμπήσεις την μπάλα και θα την βάλει στο καλάθι από κοντά. Μπορεί όμως να τελειώσει τα πικ εν ρολ και να σουτάρει από μέση απόσταση. Για πρώτη φορά αυτό συνέβη και η… ευθύνη ανήκει περισσότερο στην ομάδα.
Ο Μπαρτζώκας αποφάσισε ότι θα πρέπει να “ζήσει” με την επιλογή του παλιού παίκτη των Λέικερς και γι’ αυτό τον βάζει στην εξίσωση. Η άμυνά του δεν θα γίνει καλύτερη στις βοήθειες, διότι απλά δεν διαθέτει ταχύτητα, αλλά δεν είναι μόνο για να κουνάει πετσέτα.
Το γεγονός ότι πλέον οι πρωταθλητές επιλέγουν να ξεκινήσουν με τον Σπανούλη να πασάρει στην ρακέτα και μετά να σκοράρει ο ίδιος, δείχνει σε μεγάλο βαθμό την διάθεση για μία άλλη διάσταση.
Το άσχημο στην περίπτωση του Πάουελ είναι πως το δείγμα ακόμα θεωρείται φτωχό. Έχει ψηλούς μεν η Μπεσίκτας, αλλά δεν αποτελούν φόβητρο. Περισσότερο μετρά η προσπάθεια να περάσει η μπάλα στον ψηλό και τα σουτ που πήρε παρά οτιδήποτε άλλο.
Ο Πάουελ θα κριθεί μία και καλή σε λίγες ημέρες όταν στο παρκέ του ΣΕΦ θα πατήσουν ο θηριώδης Τζαβάι και ο πανύψηλος Τόμιτς της Μπαρτσελόνα. Ούτως ή άλλως o Μπαρτζώκας γνωρίζει ότι η ομάδα του πρέπει να είναι έτοιμη να παίξει με τους καλύτερους (Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Εφές) και όχι με τα υπόλοιπα του τουρκικού πρωταθλήματος.
Κοιτάμε, λοιπόν, στα …προσεχώς.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τα διοικητικά των αιωνίων. Τους πιστέψαμε, αλλά αυτή η φωτογραφία όλο και ξεθωριάζει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Είναι σοκαριστική η είδηση της απόλυσης του Στέργιου Κουφού από το Ρέθυμνο. Ουσιαστικά ο προπονητής της χρονιάς που κράτησε στην 5η θέση ένα σύνολο με τον μισό προϋπολογισμό από πέρυσι, απομακρύνεται κακήν κακώς. Επειδή είμαστε μικρή… κοινωνία, θα ήταν χρήσιμο τόσο ο μεγαλοπαράγοντας του Ρεθύμνου, Κωστής Ζομπανάκης, όσο και ο ίδιος ο προπονητής να εξηγήσουν επαρκώς ό,τι συνέβη για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, τόσο αναφορικά στον προηγούμενο αγώνα (Ελευσίνα) όσο και στον επόμενο (Πανιώνιος).
Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ σε μια πολύ άσχημη κατάσταση για το συμπαθές Ρέθυμνο, υπάρχει η περίπτωση ο κ. Ζομπανάκης να σχεδιάζει να αποσύρει το Ρέθυμνο από το πρωτάθλημα για να… ξεκουραστούν όλοι, όπως είχε συμβεί με τους London Towers, και ξεκινάει από τον προπονητή που δημιούργησε και καθιέρωσε το Ρέθυμνο. Όλοι θέλουν ένα ρεπό στο φινάλε.