ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οριστικά αθώος ο Ανρί για το χέρι με την Ιρλανδία (vid)

Καμία μορφή τιμωρίας δεν πρόκειται να επιβληθεί στον Τιερί Ανρί για το περίφημο χέρι στη φάση του γκολ με την Ιρλανδία που έστειλε τη Γαλλία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

Οριστικά αθώος ο Ανρί για το χέρι με την Ιρλανδία (vid)
Στις 2 Δεκεμβρίου η εκτελεστική επιτροπή της FIFA είχε παραπέμψει την υπόθεση στην πειθαρχική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας ώστε να την αναλύσει και να αποφασίσει εάν συντρέχει λόγος επιβολής κυρώσεων στον άσο της Μπαρτσελόνα.

Στη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου η πειθαρχική επιτροπή συμπέρανε ότι δεν υπήρχε νομική βάση στην υπόθεση διότι το παίξιμο της μπάλας με το χέρι δεν μπορεί να εκληφθεί ως σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, όπως ορίζεται στο άρθρο 77α του πειθαρχικού κώδικα της FIFA.

Πάνω σε αυτό το άρθρο βασίστηκε και η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησαν οι δικηγόροι του Τιερί Ανρί και της γαλλικής ομοσπονδίας.

Με λίγα λόγια ο Γάλλος επιθετικός θα εκπροσωπήσει κανονικά τους “τρικολόρ”το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο οποιασδήποτε τιμωρίας.

Η επίμαχη φάση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK