ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζόρτζεβιτς: “Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα”

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, αναφέρθηκε στο φετινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι “ερυθρόλευκοι” σε δηλώσεις που έκανε στον Sentra 103,3 υποστηρίζοντας πως τίποτα δεν έχει χαθεί όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος αρκεί η ομάδα να βρει την ταυτότητα και την προσωπικότητά της.

Τζόρτζεβιτς: “Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα”

Συγκεκριμένα ο επί σειρά ετών ηγέτης των πρωταθλητών μίλησε:

Για τον φετινό Ολυμπιακό:

“Εξελίσσονται περίεργα ορισμένα πράγματα. Δεν είναι όπως τα θέλαμε και τα περιμέναμε. Τα εμπόδια πάντα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να βρίσκουμε την δύναμη και τις λύσεις για να ξαναβρεί η ομάδα τον δρόμο της”.

Για το τι φταίει για την εικόνα του Ολυμπιακού:

“Είχαμε πολύ νωρίς αλλαγή προπονητή, με μια ισοπαλία. Έδειχνε το κλίμα να μην είναι ευχάριστο. Με την δεύτερη αλλαγή και τον ερχομό του Ζίκο, στην αρχή έδειξε η ομάδα να βρίσκει τον δρόμο της. Όπως αποδείχτηκε όμως ήταν για ένα μικρό διάστημα που δεν είχε συνέχεια. Η ομάδα ξαναβρήκε δυσκολίες. Δεν μπορεί να βρει ρυθμό, κάτι λείπει, έχασε αρκετούς βαθμούς και υπάρχει μεγάλη διαφορά πλέον”.

Για το αν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα:

“Όχι, σε καμία περίπτωση. Μένουν 12 αγωνιστικές ακόμα. Στο ποδόσφαιρο πολλά αλλάζουν. Πρέπει η ομάδα να βρει την ταυτότητα και την προσωπικότητά της, να αλλάξει η ψυχολογία της και να έχουν εμπιστοσύνη οι παίκτες στους εαυτούς τους”.

Για το έμψυχο υλικό του Ολυμπιακού:

“Τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλές μονάδες. Είχαν άλλο στυλ παιχνιδιού και άλλη προσωπικότητα που με μία κίνηση ή μία ενέργεια μπορούσαν να αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού και να πάρουν το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί πλέον να περάσει ένα διαφορετικό στυλ και μια φιλοσοφία πιο ομαδική. Δεν πρέπει να ρίχνουμε την ευθύνη πάντως σε κάποιον παίκτη. Αν δεν τον έχουν προετοιμάσει κατάλληλα δεν έχει ευθύνη για τις κακές του εμφανίσεις. Παίζει ρόλο η προετοιμασία για να αποδώσεις όπως μπορείς. Χρειάζεται βοήθεια.

Πάντως και την φετινή χρονιά έχει μονάδες με προσωπικότητα, όπως οι Ντουντού, Ντιόγο, Γκαλέτι, Μαρέσκα, Στολτίδης και άλλοι. Δεν είδαμε σερί παιχνιδιών με πλήρη ομάδα για να βγάλουμε συμπέρασμα τι μπορεί να αποδώσει, υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις, αλλά όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία. Όταν είχαν αναλάβει οι Μπάντοβιτς και Νινιάδης, με τις ίδιες ελλείψεις, η ομάδα είχε βρει ρυθμό και έπαιρνε αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχει 30 παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, αρκεί να τους βοηθήσει και η ομάδα για να αποδώσουν”.

Για το αν υπήρξαν λάθη από την διοίκηση:

“Έγιναν κάποιες επιλογές. Είχαν στην σκέψη τους 2-3 ποδοσφαιριστές για την αντικατάσταση μου όμως για κάποιους λόγους δεν προχώρησαν οι περιπτώσεις τους καθώς δεν ήθελαν να έρθουν. Ενδιαφέρον όμως υπήρξε. Γιατί δεν αποκτήθηκαν δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο, ακόμα και η πιο πλήρης, ίσως να χρειάζεται κάποια μεταγραφή. Όταν γίνονται αλλαγές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι το πιο εύκολο πράγμα να λέμε ποιος φταίει. Κάποιος πρέπει να παίρνει τις πρωτοβουλίες. Κάποιες κινήσεις θα είναι θετικές και κάποιες αρνητικές. Μακάρι όλες να ήταν πετυχημένες, αυτό όμως δεν συμβαίνει σε καμία δουλειά. Έτσι είναι γενικώς στη ζωή”.

Για το αν θα επέστρεφε στον Ολυμπιακό σε κάποιο πόστο:

“Δεν το γνωρίζω. Δεν είναι μόνο θέμα δικό μου. Είχαν γίνει συζητήσεις σε θετικό κλίμα. Ο καιρός θα δείξει. Δεν έχω κάτι να κρύψω. Έχουμε βρεθεί με τον κ.
Κόκκαλη μετά την αλλαγή του Κετσπάγια. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει όμως από τότε και δεν υπάρχει τίποτα νεότερο. Οι άνθρωποι στον Ολυμπιακό με ξέρουν τόσα χρόνια και ως άνθρωπο και ως χαρακτήρα και μπορούν να κρίνουν αν είμαι κατάλληλος και μπορώ να βοηθήσω. Αγαπάω την ομάδα. Ο καιρός όμως θα δείξει. Δεν μ’ αρέσει να μιλάω με προβλέψεις”.

Για τους Μπάντοβιτς και Νινιάδη:

“Όπως ήρθαν τα πράγματα είναι οι καταλληλότεροι για να αναλάβουν. Είναι πέντε χρόνια στην ομάδα , έχουν περάσει και σαν παίκτες και έχουν ζήσει τα αποδυτήρια. Έχουν αποκτήσει γνώσεις και έχουν συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές, από τον Σόλιντ μέχρι τον Βαλβέρδε και τον Λεμονή. Είναι οι πλέον κατάλληλοι για να βοηθήσουν τους παίκτες και να αλλάξουν το κλίμα. Δεν έχουν άγχος αλλά αγωνία για τα αποτελέσματα, κάτι που είναι λογικό. Κερδίζουν αρκετό χρόνο με το πλεονέκτημα που έχουν να γνωρίζουν τα αποδυτήρια. Βεβαίως πρέπει να υπάρξει και στήριξη από τον κόσμο προς τους παίκτες. Την είχαν και στην Καβάλα, παρόλο που υπήρχαν κάποιοι που εξέθεσαν την ομάδα και τους περισσότερους οπαδούς του Ολυμπιακού. Να στηρίξει την ομάδα ο κόσμος την Κυριακή για να φτάσει σε θετικό αποτέλεσμα, να βρούνε ηρεμία και να αλλάξει η ψυχολογία”.


Για το τι αλλαγές σκοπεύουν να κάνουν στην ομάδα οι Μπάντοβιτς-Νινιάδης:

“Δεν το γνωρίζω αυτό, είναι θέμα προπονητή. Αυτοί ξέρουν καλύτερα γιατί παρακολουθούν από κοντά την ομάδα, έχουν μια εικόνα και ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να αλλάξει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών”.

Για το φετινό πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού:

“Ο Παναθηναϊκός έχει ενισχυθεί, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του το έχει δώσει ο Ολυμπιακός με την αγωνιστική του παρουσία στα τελευταία 2-3 παιχνίδια. Ελπίζουμε στη συνέχεια να αλλάξει η εικόνα. Και εμείς την δεύτερη φορά του Μπάγεβιτς βρεθήκαμε από το +7 στο -1 και τελικά το πήραμε την τελευταία αγωνιστική με τον Ηρακλή. Όλα γίνονται αρκεί να το ελπίζεις και να το πιστέψει όλη η ομάδα”.

Για το τι κρατάει από την καριέρα του:

“Όταν βρίσκεσαι 13 χρόνια στην ομάδα και έχεις την τύχη να πάρεις 12 τίτλους, να κάνεις καλές πορείες στην Ευρώπη, τότε είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάτι. Το σημαντικότερο είναι η αγάπη προς την ομάδα που παραμένει και σήμερα. Πέρασα όμορφα με τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ