Μεγάλη δυσαρέσκεια από Παναθηναϊκό για κυβέρνηση και Δήμο Αθηναίων
Μεγάλη δυσαρέσκεια στις τάξεις του Παναθηναϊκού για τη στάση του Δήμου Αθηναίων, αλλά και της Κυβέρνησης γενικότερα, καθώς οι "πράσινοι" περιμένουν αφενός να τους δοθούν οι εγγυήσεις που χρειάζονται σχετικά με την έκταση στην περιοχή του Βοτανικού αφετέρου για την έκδοση της κύριας άδειας για την ανέγερση του γηπέδου.
Με την έγκριση της ΜΠΕ από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και το μόνο που απομένει πλέον είναι η υπογραφή της από τον κ. Σουφλιά ώστε να εκδοθούν οι άδειες. Φαίνεται όμως ότι Δήμος και ΥΠΕΧΩΔΕ δεν κάνουν καμία κίνηση, ως όφειλαν, προς την κατεύθυνση αυτή. Η καθυστέρηση αυτή προκαλεί ερωτηματικά καθώς μπορεί να ερμηνευτεί ότι ενδίδουν στις επιθέσεις και τις απειλές του επιχειρηματία που θέλει να κατασκευάσει το εμπορικό κέντρο.
Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη παραδώσει από τον Μάιο του 2007 τη μελέτη του γηπέδου στο Δήμο Αθηναίων. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει η μελέτη αυτή να κατατεθεί από τον Δήμο στην αρμόδια υπηρεσία ΔΟΚΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε να βγει άμεσα η πολυπόθητη άδεια ανωδομής. Η ακατανόητη όμως αυτή κωλυσιεργία του Δήμου και του ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να προχωρήσει τα σχέδιά του.
Η τακτική αυτή του Δήμου και της κυβέρνησης προκάλεσε μάλιστα και τις αντιδράσεις στελεχών της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ο πολιτικός εκπρόσωπος περιβάλλοντος και χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Κουβέλης, σχετικά με την καθυστέρηση της έκδοσης των αδειών για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
” Η κυβέρνηση της ΝΔ που έσπευσε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων να εκποιήσει τα Ολυμπιακά ακίνητα, η κυβέρνηση που προσπαθεί να χαλαρώσει την προστασία των περαστικών όγκων, αλλάζοντας το ΠΔ του Υμηττού, που αφήνει έξω το Γουδή και σχεδιάζει έργα και κατασκευές μέσα στο Πάρκο του Ελληνικού, η κυβέρνηση που με το έτσι θέλω ξεπουλάει παραλίες και προστατευόμενες περιοχές με το χωροταξικό του Τουρισμού, φαίνεται πως αδυνατεί να πράξει ακόμη και τα αυτονόητα.
Δεν δικαιολογείται αλλιώς η καθυστέρηση στο μέρος της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού που θα αποτελούσε πρόοδο στο ισοζύγιο πρασίνου της πόλης, με τη μεταφορά του γηπέδου και τη δημιουργία δύο νέων χώρων πρασίνου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Ελαιώνα.
Η κωλυσιεργία στην έκδοση των απαραίτητων αδειών για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, κινδυνεύει να ακυρώσει όχι μόνο την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού, αλλά και ολόκληρο το όφελος για το λεκανοπέδιο. Μήπως θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τίνος το συμφέρον την ενδιαφέρει να προασπίσει;”
H κυβέρνηση παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις στελεχών της και τις φωτογραφίες στις διάφορες εκδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων, που οργάνωσε ο Δήμος, φαίνεται ότι επί της ουσίας δεν στηρίζει το έργο και δεν δείχνει να ενεργεί συστηματικά προς την κατεύθυνση της κατασκευής του γηπέδου. Είναι ξεκάθαρο ότι το θέμα της κατασκευής του γηπέδου είναι θέμα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Δημάρχου Αθηναίων, για την έκδοση της άδειας και της παροχής των απαραίτητων εγγυήσεων αντίστοιχα και ότι αυτοί κρατούν στα χέρια τους την ευόδωση ή μη του έργου του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.