ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυπελλούχος, μέσω PC, η Γουέστ Μπρόμιτς

«Για πρώτη φορά μετά το 1968 η Γουέστ Μπρόμιτς είναι η κάτοχος του κυπέλλου Αγγλίας». Μία ημέρα πριν τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας οι κατασκευαστές του «Football Manager 2008» ανακοίνωσαν πως η ομάδα του Τόνι Μόμπρεϊ θα φθάσει στην κατάκτηση του αρχαιότερου τη τάξει ποδοσφαιρικού θεσμού....βάσει υπολογιστή.

Κυπελλούχος, μέσω PC, η Γουέστ Μπρόμιτς

«Για πρώτη φορά μετά το 1968 η Γουέστ Μπρόμιτς είναι η κάτοχος του κυπέλλου Αγγλίας». Μία ημέρα πριν τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας οι κατασκευαστές του «Football Manager 2008» ανακοίνωσαν πως η
ομάδα του Τόνι Μόμπρεϊ θα φθάσει στην κατάκτηση του αρχαιότερου τη τάξει ποδοσφαιρικού θεσμού….βάσει υπολογιστή.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από δύο περίπου εβδομάδες οι άνθρωποι της εταιρείας που εφηύρε το συγκεκριμένο παιχνίδι έβαλαν σε ένα υπολογιστή όλα τα δεδομένα που αφορούν τιςτέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Το στόρι μπορείτε να το μάθετε στο σενάριο που ανακοινώθηκε και το οποίο θα αρχίσουμε σιγά σιγά να ξετυλίγουμε.

Η αρχή γίνεται από το σαββατιάτικο αγώνα της Γουέστ Μπρόμιτς με την Πόρτσμουθ, η οποία είναι και η μοναδική ομάδα της Πρέμιερ που παίζει στα ημιτελικά. Οι «baggies» προηγούνται με πέναλτι του Ρόμπερτ Κόρεν στο πρώτο μέρος, αλλά το παιχνίδι πάει στην παράταση με τον Κανού να «απαντάει». Έπειτα από δύο άκαρπα ημίχρονα στον έξτρα χρόνο ο αγώνας οδηγείται στα πέναλτι.

Το «σενάριο» θέλει τον ήρωα της Πόρτσμουθ στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σούλεϊ Μουντάρι, να χάνει το δικό του πέναλτι και τη Γουέστ Μπρομ να έχει προβάδισμα για την πρόκριση. Εν τέλει η ομάδα απότα Γουέστ Μίντλαντςφθάνει στον τελικό έπειτα από την αστοχία του Γκλεν Τζόνσον στο πιο κρίσιμο «χτύπημα» της διαδικασίας.

Στο δεύτερο ημιτελικό τα πράγματα είναι…πιο απλά, αφού στις καθυστερήσεις η Κάρντιφ «σφραγίζει» το εισιτήριο για τον τελικό, επικρατώντας με 1-0 της Μπάρνσλεϊ. «Δράστης» ο Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ, με τον Ολλανδό να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να δίνει τέλος στο όνειρο της ομάδας που απέκλεισε Τσέλσι και Λίβερπουλ στο διάβα της.

Στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» το σενάριο είναι εντυπωσιακό από το πρώτο ημίωρο. Ο Ρόμαν Μπέντναρ ανοίγει στο 10’ το σκορ για τη Γουέστ Μπρόμιτς, αλλά μόλις 11’ μετά οι Ουαλοί ισοφαρίζουν με τον Στίβεν ΜακΦέιλ. Εν τούτοις, το τρόπαιο καταλήγει στην «Μπρόμιτς», η οποία φθάνει στην επικράτηση μετέρμα του Σλοβένου Κόρεν. Το γκολ επιτυγχάνεται λίγα λεπτά πριν το φινάλε και δεν δίνει τη δυνατότητα στην Κάρντιφ να αντιδράσει, με αποτέλεσμα το 2-1 να δίνει τον τίτλο στο σύλλογο του Μπέρμιγχαμ.

Αν και το σενάριο είναι κάτι παραπάνω από…επιστημονικής φαντασίας οι άνθρωποι που αγαπούν το στοίχημα δεν αποκλείεται να τιμήσουν την εκτίμηση του «Football Manager 2008», ποντάροντας τα λεφτά τους στη Γουέστ Μπρόμιτς. Πάντως, άπαντες δεν μπορούν να πουν ότι δεν είχαν γνώση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK