ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

4η αγ.: Σεφτέ με ισοπαλία για Μπέιλ, γλίτωσε το έμφραγμα η Μπαρτσελόνα, δεν χαλαρώνει η Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Γκάρεθ Μπέιλ σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το γκολ του δεν ήταν αρκετό για να υποτάξει τη Βιγιαρεάλ στο "Μαδριγάλ" (2-2). Ένα γκολ του Αλέξις Σάντσες στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων απέτρεψε την ανατροπή της Σεβίλλης κι έδωσε την Μπαρτσελόνα την 5η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Primera Division. Μαζί με τους Καταλανούς η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επιβλήθηκε 4-2 της Αλμερία.

4η αγ.: Σεφτέ με ισοπαλία για Μπέιλ, γλίτωσε το έμφραγμα η Μπαρτσελόνα, δεν χαλαρώνει η Ατλέτικο Μαδρίτης

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου άρχισε την απόσβεση. Ο Γκάρεθ Μπέιλ σκόραρε στο “Μαδριγάλ” κόντρα στη Βιγιαρεάλ και μαζί του κι η 2η πιο ακριβή μεταγραφών όλων των εποχών, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Κι όμως, αυτά τα γκολ δεν ήταν αρκετά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έμεινε στο 2-2 κι έχασε τους πρώτους βαθμούς τη φετινή σεζόν, μπαίνοντας από νωρίς και φέτος στο κυνήγι της Μπαρτσελόνα (και της Ατλέτικο Μαδρίτης). Το μυστήριο σχετικά με τη θέση του Ουαλού λύθηκε, αφού ο Κάρλο Αντσελότι τον χρησιμοποίησε στο δεξί άκρο αντί του Άνχελ ντι Μαρία, έστω κι αν βρέθηκε σε θέση σέντερ φορ στο 38ο λεπτό, ώστε να ισοφαρίσει το γκολ του Κάνι από το 21′.

Οι “μερένγκες” είχαν την απόλυτη υπεροχή από πλευράς κυκλοφορίας μπάλας, αλλά οι καλοστημένοι “νεοφώτιστοι” απέκρουσαν κάθε κύμα επιθέσεων. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Ρονάλντο, ο οποίος με το 9ο τέρμα του σε 7 ματς κόντρα στο “κίτρινο υποβρύχιο” και με το 203ο σε 203 ματς με τη Ρεάλ έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους. Η χαρά δεν κράτησε πολύ, αφού ο Ζιοβάνι ντος Σάντος ισοφάρισε 6 λεπτά αργότερα και έβαλε “φωτιά” στον Αντσελότι. Ο Ιταλός είχε αντικαταστήσει ήδη τον Μπέιλ με τον Ντι Μαρία και ως τελευταία αλλαγή πόνταρε στον Άλβαρο Μοράτα, αλλά ο νεαρός επιθετικός δεν κατάφερε να βρει το νικητήριο τέρμα.

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Ασένχο, Μάριο, Μουσάτσιο, Ντοράδο, Κόστα, Ακίνο, Τριγκέρος (70′ Πίνα), Σοριάνο, Κάνι, Ντος Σάντος (74′ Πέρες), Περέιρα (64′ Ούτσε)

Ρεάλ Μαδρίτης (4-2-3-1): Λόπεθ, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Νάτσο, Μόντριτς, Ιγιαραμέντι (61′ Κεντίρα), Μπέιλ (61′ Ντι Μαρία), Ίσκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά (72′ Μοράτα)

Η Μπαρτσελόνα υποτίμησε τα ψυχικά αποθέματα της Σεβίλλης και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν 2-0, αλλά η αντεπίθεση των Ανδαλουσιάνων προκάλεσε… εμφράγματα στις εξέδρες του “Καμπ Νόου”, μέχρι να δώσει… οξυγόνο ο Αλέξις Σάντσες στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και διατηρήσει το απόλυτο των “μπλαουγκράνα” στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο εύκολο για τους γηπεδούχους, παρότι πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Ντάνι Άλβες στο 36ο λεπτό. Ένα γκολ του Χουάν Κάλα δεν μέτρησε λανθασμένα για τους φιλοξενούμενους, που θα μπορούσαν να προβάλουν μεγαλύτερη αντίσταση εάν δεν είχαν να ανατρέψουν το σκορ.

Ο Λιονέλ Μέσι με το υπ’ αριθμόν 318 τέρμα για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, που άντεξαν στο σκληρό παιχνίδι των Σεβιγιάνων και κυρίως του Στεφάν Εμπιά, ο οποίος γλίτωσε την αποβολή σε αρκετά μαρκαρίσματα. Η είσοδος του Πιοτρ Τροχόφσκι και του Μάρκο Μάριν έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του Ουνάι Έμερι που μείωσε το σκορ με τον Ιβάν Ράκιτιτς στο 80′ και 10 λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τον Κόκε. Ο Μάριν είχε “χρυσή” ευκαιρία να κάνει την πλήρη ανατροπή δευτερόλεπτα αργότερα, απέτυχε και τιμωρήθηκε από τον Χιλιανό επιθετικό της Μπαρτσελόνα που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή.

Μπαρτσελόνα (4-1-2-3): Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα (14′ Αντριάνο), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (73′ Φάμπρεγας), Τέγιο (62′ Αλέξις), Μέσι, Νεϊμάρ

Σεβίλλη (4-2-3-1): Μπέτο, Κόκε, Κάλα, Ναβάρο, Μορένο, Εμπιά (59′ Τροχόφσκι), Κριστόφορο (68′ Μάριν), Χάιρο (83′ Ραμπέγιο), Ράκιτιτς, Βιτόλο, Γκαμεϊρό

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβλήθηκε με 4-2 της Αλμερία και σκοράροντας κατά ριπάς εξακολουθεί να προπορεύεται στον πίνακα της βαθμολογίας. Το κενό του Ρανταμέλ Φαλκάο δεν φάνηκε για ακόμα μία φορά, αφού οι “νεοφώτιστοι” δεν κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση μέσα στο “Βιθέντε Καλδερόν”. Ο Ντάβιντ Βίγια άνοιξε το σκορ στο 15′ κι έδειξε τον δρόμο στους συμπαίκτες του. Τον ακολούθησε πρώτα ο… συνήθης ύποπτος Ντιέγο Κόστα, ο οποίος ευστόχησε σε πέναλτι στο 35ο λεπτό της συνάντησης και απέναντι σε μία παθητική ομάδα, ουσιαστικά “κλείδωσε” τη νίκη.

Ο Ρόντρι μείωσε πριν από τη λήξη του ημιχρόνου σε 2-1 κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά στο 2ο ημίχρονο σημειώθηκε καταιγισμός ευκαιριών μπροστά στην εστία του Εστέμπαν. Κόκε και Τιάγο κατάφεραν να νικήσουν τον Ισπανό τερματοφύλακα, Ραούλ Γκαρθία και Αρντά Τουράν είχαν δύο καλές ευκαιρίες και το μόνο που κατάφεραν οι Ανδαλουσιάνοι ήταν να μειώσουν με τον Αλέιτς Βιδάλ στις καθυστερήσεις.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Χουανφράν, Χιμένεθ, Γοδίν, Λουίς, Κόκε (70′ Τόρες), Τιάγο, Γκάμπι, Γκαρθία (72′ Αντριάν), Κόστα, Βίγια (67′ Τουράν)

Αλμερία (4-2-3-1): Εστέμπαν, Ραφίτα, Πεγεράνο (46′ Σίλβα), Τρουχίγιο, Κρίστιαν, Βέρθα, Τέμπαρ (68′ Κορόνα), Βιδάλ, Σοριάνο (69′ Μπαρμπόσα), Σούσο, Ρόντρι

Σε ρυθμούς twitter

# Η Ατλέτικο Μαδρίτης άρχισε τη σεζόν με 4 σερί νίκες για πρώτη φορά από το 1995-1996, όταν και κατέκτησε το νταμπλ.

# Ο Ουνάι Έμερι μετράει 16 ματς (5 ισοπαλίες, 11 ήττες) δίχως νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα με Αλμερία, Βαλένθια, Σπαρτάκ Μόσχας και Σεβίλλη (στο “Καμπ Νόου” μετράει 9 ήττες σε 9 ματς).

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

17:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλμερία 4-2

(15′ Βίγια, 35′ πέν. Κόστα, 64′ Τιάγο, 67′ Γκαρθία – 40′ Ρόντρι, 90′ Βιδάλ)

19:00 Λεβάντε – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0

21:00 Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 3-2

(36′ Άλβες, 75′ Μέσι, 90+4′ Αλέξις – 80′ Ράκιτιτς, 89′ Κόκε)

23:00 Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

(21′ Κάνι, 70′ Ντος Σάντος – 38′ Μπέιλ, 64′ Ρονάλντο)

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

13:00 Γρανάδα – Εσπανιόλ

18:00 Χετάφε – Οσασούνα

20:00 Μάλαγα – Ράγιο Βαγεκάνο

22:00 Μπέτις – Βαλένθια

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

21:00 Έλτσε – Βαγιαδολίδ

23:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Θέλτα

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Λεβάντε (4-2-3-1): Νάβας, Ρόντα, Βύντρα, Ναβάρο, Χουανφράν, Ντιοπ, Ελ Αντουά (46′ Ντιαβαρά, 79′ Νονγκ), Ρίος, Πίντο, Τσουμέτρα, Μπαράλ (46′ Ίβανσιτς)

Ρεάλ Σοσιεδάδ (4-2-3-1): Μπράβο, Εστράδα, Γκονθάλεθ, Ντε λα Μπέγια, Ελουστόνδο, Γκρανέρο (89′ Πάρδο), Πριέτο, Θουρουτούθα, Γκριεζμάν (66′ Σεφέροβιτς), Βέλα (86′ Κάστρο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK