Μακελειό στο μαραθώνιο της Σρι Λάνκα!
Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σρι Λάνκα και 90 τραυματίστηκαν την Κυριακή, λίγο πριν την προγραμματισμένη εκκίνηση του διεθνούς μαραθωνίου της χώρας, στο Γουελιγουέριγια, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Κολόμπο.
Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σρι Λάνκα και 90 τραυματίστηκαν την Κυριακή, λίγο πριν την προγραμματισμένη εκκίνηση του διεθνούς μαραθωνίου της χώρας, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Κολόμπο.
Συγκεκριμένα, ένας διαμαρτυρόμενος για τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν εγκατασταθεί στα βόρεια της ενδοχώρας, ζωσμένος με εκρηκτικά, βομβάρδισε τον χώρο όπου γινόταν η τελετή έναρξης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα, ανάμεσά τους και ο Υπουργός της Κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση κατηγόρησε για την τρομοκρατική ενέργεια την επαναστατική οργάνωση “Tamils”, ενώ ο πρόεδρος της IAAF Λαμίν Ντιάκ σε ανακοίνωσή του καταδίκασε το γεγονός.
Δείτε τα σχετικά videos…