10η αγ.: Σπουδαία διπλά για Μπάγερν, Λεβερκούζεν (vids)
Η ανοδική πορεία της Μπάγερν Μονάχου συνεχίζεται. Οι Βαυαροί αντιμετώπισαν στη Φρανκφούρτη την τοπική Αϊντραχτ και μπορεί να δυσκολεύτηκαν, αλλά πήραν τη νίκη με 2-1 για την 10η αγωνιστική της Bundesliga και τρεις βαθμούς που τη φέρνουν ακόμα ψηλότερα στον πίνακα της βαθμολογίας.
Μετά από ένα “φτωχό” πρώτο μέρος με μόλις μία καλή στιγμή από τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, ήρθε ένα “γεμάτο” δεύτερο μέρος, με τρία γκολ και αρκετή ένταση. Το πρώτο γκολ σημειώθηκε από τον Μάρτιν Ντεμικέλις, αλλά σε λάθος εστία, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 55′. Η πίεση των παικτών του Γίργκεν Κλίνσμαν, όμως, απέδωσε “καρπούς” και μέσα σε πέντε λεπτά γύρισαν το παιχνίδι. Στο 65′ ο Μίροσλαβ Κλόζε και στο 70′ ο Φρανκ Ριμπερί άλλαξαν τα δεδομένα και έδωσαν τη νίκη στην Μπάγερν. Ο
Νίκος Λυμπερόπουλος αγωνίστηκε σε όλο το ματς και είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με εκτέλεση φάουλ που πέρασε μόλις άουτ.
Η Λεβερκούζενπέρασε με 2-0 από την έδρα της Βέρντερ Βρέμης για τη 10η αγωνιστική και απέδειξε ότι αποτελεί ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Στο “Βέζερσταντιον” η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, υπέστη την πρώτη της εντός έδρας ήττα στη χρονιά. Οι απουσίες των Ντιέγκο, Κλαούντιο Πιζάρο στοίχισαν στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες φάσεις και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε αγώνα της ομάδας του Τόμας Σάαφ. Στην επανάληψη ο Γερμανός τεχνικός προσπάθησε να κάνει διορθωτικές κινήσεις, αλλά ο Κρίστιαν Φάντερ ήρθε να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά πόσο κακός τερματοφύλακας είναι. Στο 71’ ο Πάτρικ Χέλμες έκανε κεφαλιά πάσα, ο τερματοφύλακας της Βέρντερ έδιωξε λανθασμένα την μπάλα και ο επερχόμενος Αρτούρο Βιντάλ δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0 για την ομάδα του. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού είχε μεγάλη ευκαιρία στο 78’ με τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ, αλλά πήγε χαμένη. Δύο λεπτά μετά άλλο ένα αμυντικό κενό στοίχισε στη Βέρντερ, αφού ο Μάνουελ Φρίντριχ πλάσαρε από κοντά (είχε προηγηθεί δοκάρι του ΣίμονΡόλφες) κάνοντας το 2-0. Στο 77’ πέρασε στον αγώνα ο Φάνης Γκέκας και στο 83’ είχε τετ α τετ με τον Φάντερ, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό.
Ο… υπ’ ατμόν Μάρκο Πάντελιτς εξακολουθεί να δίνει τις λύσεις στη Χέρτα. Η ομάδα του Βερολίνου υποδέχθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας το Ανόβερο και μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που πέρασε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, κατάφερε να προηγηθεί στο 63ο λεπτό με τον Σέρβο επιθετικό, ο οποίος άρχισε ως βασικός παρά την κόντρα του με τον Λουσιάν Φαβρ. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί στη συνέχεια, έχασαν ευκαιρίες με τον Σάμπολς Χούστι και το “πλήρωσαν”, αφού στο 84′ ο Αντρέι Βορονίν και στις καθυστερήσεις ο Βάλερι Ντομοφτσίσκι διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.
Εξαιρετική αντίδραση από το Αμβούργο, το οποίο πριν λίγες μέρες γνώρισε τη συντριβή από τη Χόφενχαϊμ, ωστόσο με αντίπαλο την Στουτγκάρδη παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και πήρε τη νίκη με 2-0. Ο Πιότρ Τροχόφσκι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 17′ άνοιξε το δρόμο για τους παίκτες του Μάρτιν Γιολ, που στο 74′ έφτασαν και σε δεύτερο και καθοριστικό γκολ με τον Γιόρις Ματάισεν.
Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Σάλκε. Με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά η ομάδα του Γκελζερκίρχεν επικράτησε με 3-0 της Καρλσρούης, με τονΜαρσέλοΜπόρντον να ανοίγει το σκορ και τον Κέβιν Κουράνι να “κλειδώνει” το “τρίποντο”. Το τελικό σκορ ήταν δουλειά του Τζέφερσον Φαρφάν στο 67ο λεπτό της συνάντησης.
Η Χόφενχαϊμ, πάντως, συνεχίζει να κάνει… πλάκα στους “μεγάλους” του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η Μπόχουμ δεν αποτέλεσε ισχυρό εμπόδιο για τους “νεοφώτιστους” που μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό από τέρμα του Ντένις Γκρότε, απέδειξαν, όμως, ότι επτά λεπτά τους είναι αρκετά. Στο 64′ ο Ντεμπά Μπα, στο 69′ με πέναλτι ο Βένταντ Ιμπίσεβιτς (το 11ο φετινό τέρμα του) και στο 71′ ο Κάρλος Εντουάρντο χρίστηκαν σκόρερ και έδωσαν τη νίκη με 3-1 στους φιλοξενούμενους, που παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 0-2
(71’ Βιντάλ, 80’ Φρίντριχ)
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 3-0
(40’ πέν. Γκραφίτε, 55’ Μάντλουνγκ, 75’ πέν. Μισίμοβιτς)
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Κότμπους 1-1
(63’ Βιχνιάρεκ- 31’ Ρανγκέλοφ)
Καρλσρούη-Σάλκε 0-3
(15’ Mπορντόν, 19’ Κουράνι, 67’ Φαρφάν)
Αμβούργο-Στουτγκάρδη 2-0
(17′ πέν. Τροχόφσκι, 74′ Ματάισεν)
Χέρτα-Ανόβερο 3-0
(63′ Πάντελιτς, 84′ Βορονίν, 91′ Ντομοφτσίσκι)
Μπόχουμ-Χόφενχαϊμ 1-3
(2′ Γκρότε – 64′ Μπα, 69′ πέν. Ιμπίσεβιτς, 71′ Εντουάρντο)
Κολωνία-Ντόρτμουντ 0-1
(74′ Κρίνγκε)
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(55′ αυτ. Ντεμικέλις – 65′ Κλόζε, 70′ Ριμπερί)
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 0-2
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου 1-2
Μπόχουμ-Χόφενχαϊμ 1-3
Αμβούργο-Στουτγκάρδη 2-0