Τι ισχύει με Οικονομόπουλο και εκκαθάριση
Ο Χάρης Οικονομόπουλος κέρδισε την υπόθεση προσωρινών μέτρων που διατηρούν στη... ζωή την ΠΑΕ ΑΕΚ μέχρι τις 28 Μαρτίου και ουσιαστικά παρεμποδίζουν τη λύση της εταιρίας και τυπικά και τη δημιουργία νέας "καθαρής" ΠΑΕ για... χάρη του Μάκη Ψωμιάδη.
Ο δικηγόρος βρίσκεται στα δικαστήρια με τον πρώην ιδιοκτήτη της Ένωσης, επιχειρώντας να εκχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο το ποσό της υπεξαίρεσης 44.000.000 ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου συν τους τόκους από το 2008 (το συνολικό ποσό αγγίζει τα 80.000.000 ευρώ).
Η συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει, εάν είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ και στο τυπικό σκέλος της, αφού οι ουσιώδεις ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί από το καλοκαίρι του 2013.
Και στη μέση ο Ψωμιάδης…
Η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε… λειτουργία μόνο και μόνο λόγω της παράλληλης εκδίκασης της υπόθεσης Ψωμιάδη, για την οποία από τις 13 Ιανουαρίου έχει καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών να δεχθεί την εκχώρηση του χρέους.
Ο Χάρης Οικονομόπουλος, παράλληλα, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να καταστεί άκυρη η εκκαθάριση, επειδή η ΠΑΕ ΑΕΚ όρισε έναν εκκαθαριστή, αντί για δύο όπως προέβλεπε το καταστατικό της. Η κύρια δίκη ορίστηκε για τις 28 Μαρτίου και σίγουρα μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα υφίσταται ως (υπερχρεωμένη) εταιρία.
“Ανοιχτό” το ζήτημα!
Σε περίπτωση που εκδοθεί απόφαση για την περίπτωση Ψωμιάδη, τότε θα διευθετηθεί πιο άμεσα και πιο ομαλά και η υπόθεση της εκκαθάρισης. Όσο είναι “ανοιχτό” το ζήτημα, όμως, και εφόσον στις 28 Μαρτίου το δικαστήριο δεν κρίνει υπέρ της ΑΕΚ στην υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων Οικονομόπουλου και διατηρήσει στον “αέρα” το θέμα της εκκαθάρισης, τότε προκύπτει ζήτημα.
Η Ένωση θα χρειαστεί να συστήσει νέα εταιρία για να επανέλθει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα υπάρχει κίνδυνος να βρει μπροστά της… παλιές αμαρτίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Διαβάστε ακόμη