Εξαπλώνεται η “αμερικανική επιδημία”
Φαίνεται πώς οι Αμερικανοί μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν βρει τη "Γη της Επαγγελίας" στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Premiership. Λίγες ημέρες μετά την οριστικοποίηση της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Λίβερπουλ, η οποία βάδισε στα χνάρια των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αστον Βίλα, από τους Αμερικανούς μεγιστάνες, Τζορτζ Ζιλέτ και Τομ Χικς, ήταν η σειρά της Αρσεναλ να μπει στο χορό των δισεκατομμυρίων μέσω ενός δημοσιεύματος της "Independent".
Φαίνεται πώς οι Αμερικανοί μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν βρει τη “Γη της Επαγγελίας” στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Premiership. Λίγες ημέρες μετά την οριστικοποίηση της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Λίβερπουλ, η οποία βάδισε στα χνάρια των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αστον Βίλα, από τους Αμερικανούς μεγιστάνες, Τζορτζ Ζιλέτ και Τομ Χικς, ήταν η σειρά της Αρσεναλ να μπει στο χορό των δισεκατομμυρίων μέσω ενός δημοσιεύματος της “Independent”.
To συγκεκριμένο άρθρο αποκαλύπτει τις συζητήσεις μεταξύ των διοικούντων τον λονδρέζικο σύλλογο και του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Σταν Κρένκε ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου (soccer) των ΗΠΑ, Κολοράντο Ράπιντς. Η συμφωνία προβλέπει, αρχικά,τη μετονομασία των Ραπιντς σε “Αρσεναλ Κολοράντο” ή “Κολοράντο Αρσεναλ” αλλά και την αλλαγή των εμφανίσεών τους η οποία θα θυμίζει την εμφάνιση που χρησιμοποιούσε η Αρσεναλστην τελευταία της σεζόν στο “Χάιμπουρι”, πριν μετακομίσει στο “Εμιρατς”.
Η συγκεκριμένη κίνηση θα ισχυροποιήσει τις σχέσεις των δύο συλλόγων σε επίπεδο ανταλλαγής απόψεων σε τεχνικά ζητήματα αλλά και βελτίωσης της αγωνιστικής κατάστασης των παικτών. Οι Ράπιντς έχουν ήδη προγραμματίσει επίσκεψη στην Αγγλία, ενόψει των υποχρεώσεών τους στο πρωτάθλημα της χώρας τους που αρχίζει τον προσεχή Απρίλιο.
Από την πλευρά της Αρσεναλ δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, όπως επίσης δεν έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας οποιαδήποτε πρόταση αγοράς του συλλόγου από ξένο επενδυτή.